Els organitzadors de la diada castellera de la Bisbal dimiteixen

28/08/2009 - 09:12h

Després de vint anys organitzant la diada castellera de la Bisbal, els dos responsables del consolidat esdeveniment, Salvador Ferré i Josep Anton Ramon, van presentar la seva dimissió davant del Patronat Municipal de Festes. D’aquesta manera,van escenificar la seva disconformitat amb la manera de fer de l’alcalde Puigibet. Segons els dos dimissionaris, les formes del batlle bisbalenc “xoquen frontalment” amb la seva manera d’obrar. Ferré ha explicat al 3d8 que ja feia temps que les accions de l’alcalde havien anat tensant les relacions amb el Patronat Municipal de Festes. La gota que va fer vessar el got, però, va ser la doble via de negociacions que va crear per negociar amb les diverses colles castelleres que participen a la jornada castellera.

Ferré titlla “d’inadmissible” que el batlle republicà fixés dues quotes de pagament diferents en funció de la colla. Segons Ferré, les colles haurien de “cobrar el mateix” i l’única variable que s’hauria de fixar és “en funció dels castells que realitzin a la plaça”. Aquest ha explicat que amb els vint anys que porta organitzant la diada castellera de la Bisbal ha vist passar tres alcaldes diferents però “mai havien tingut problemes amb el consistori fins que va arribar l’actual alcalde”. 
Origen
Les tensions entre els organitzadors i l’alcalde van arribar l’any passat amb l’absència de la colla Vella a la diada però han arribat al seu punt màxim quan l’alcalde Puigibet va negociar personalment amb les colles i va establir un model de pagament que beneficiava la colla Vella de Valls i, per tant, descriminava clarament la resta de colles participants.
Més dimissions
Segons ha pogut saber aquest setmanari les dimissions en el si del Patronat de Festes de la Bisbal podrien continuar. És a dir, que les dels organitzadors de la diada castellera només serien la punta de l’iceberg.  Altres entitats del municipi tampoc acaben de compartir moltes de les posicions de l’alcalde Puigibet i, en les pròximes setmanes, podrien presentar la seva dimissió.

També et pot interessar

Comentaris