Un clam contra Alberich

Avatar
28/08/2009 - 09:09h
“A por ellos”, va ser el crit més repetit durant la manifestació. Com si es tractés d’un partit de futbol de la selecció espanyola, el rival a batre estava molt ben definit: l’alcaldessa Judith Alberich va ser l’ase de tots els cops. Les reclamacions, però, estaven una mica desdibuixades. El Pla de Sanejament i la revisió cadastral van vertebrar les crítiques al govern municipal. Ara, als retrets dels tipus impositius s’hi van afegir moltes altres reclamacions. L’estat del camp de futbol, carrers sense asfaltar, voreres trancades o l’absència de senyal de TDT en diverses zones del municipi van ser alguns dels molts retrets que es van realitzar.

Manifestació
La manifestació va començar a 2/4 de vuit del vespre al costat del supermercat Intermarché. Allà s’hi van aplegar unes 2.000 persones que van iniciar la manifestació darrere una gran pancarta que clamava en contra del cadastre. A mesura que la marxa anava avançant per la carretera s’hi van anar sumant molts més veïns fins al punt que, des de l’organització, es parlava d’uns 3.000 manifestants. No hi van haver dades per part de la Policia Local però tenint en compte que es realitzava en un dissabte d’agost la concurrència era més que destacable. La marxa era intergeneracional: des de pares amb cotxets fins a persones jubilades. El punt àlgid va arribar a la plaça de la Vila quan Xavier Salvadó, portaveu de la Plataforma, i diferents afectats van informar a tots els assistents sobre les últimes novetats del conflicte cadastral i els passos que duria a terme la plataforma veïnal.

Crítiques de l’Ajuntament
Des de l’equip de govern de Cunit es va enviar un comunicat de premsa el passat divendres titllant de “demagògiques” les afirmacions dels representants de la Plataforma. Segons aquests, l’IBI es rebaixarà una dècima cada any fins al 2011, data en què està previst que se celebrin els comicis municipals. Això sí, en cap moment es feia referència a quin tipus impositiu s’haurà d’establir a partir del 2011, una de les queixes més repetides per part del veïnat. El comunicat traslladava al govern de Cunit que sortís de la pròximes eleccions tota la responsabilitat sobre futurs gravaments. Des de l’Ajuntament també “lamentaven” que la Plataforma trenqués de “forma unilateral” les converses engegades amb l’Ajuntament i convoqués la manifestació.
Pasquins sense signar
El divendres es van repartir per 16.000 bústies de Cunit uns pamflets sense signar on s’explicava que la Plataforma per una Fiscalitat Justa no tenia el suport de totes les entitats veïnals i, per tant, es recomanava implícitament als veïns no participar de la manifestació. La Plataforma va apuntar el PSC com a instigador i va titllar els socialistes “d’haver perdut el nord buscant l’enfrontament

També et pot interessar

Comentaris