Els Derrumband a la Xina

28/08/2009 - 07:46h

Es diuen Derrumband i la majoria són penedesencs. Dimarts, toquen a la festa major de Vilafranca i el setembre vinent, a la Xina.
No és cap broma, el grup de rumba catalana nascut a la vila representarà artísticament Espanya en la Setmana Internacional de la Moda de la ciutat de Dalian, al nord de la Xina. Espanya és enguany el país convidat i la rumba catalana en serà l’exponent artístic durant uns dies.
Aquesta setmana, el grup ha rebut la confirmació del seu lligam amb la fira, denominada IBAC, i el 18 de setembre i fins el 23 els Derrumband oferiran una mostra del seu tribut constant a Gato Pérez, l’espectacle que estan girant actualment.

De moment, el grup sap que actuarà el dia de la inauguració del certamen, en el qual participen empreses de moda d’arreu del món, i que el dia del sopar oficial s’encarregarà de fer un concert. Finalment també participarà amb la seva música en la desfilada del creador espanyol Francis Montesinos.
El contacte amb el certamen va sorgir després que membres del Gremi de la Confecció de Barcelona van veure en directe els Derrumband durant el concert que l’abril passat es va fer a la sala Apolo en homenatge a Gato Pérez. El seu repertori versàtil, que es mou entre la rumba, la salsa i el latin jazz , va agradar i, més recentment, en un altre concert, els van fer arribar la proposta. No podien dir que no perquè representa una oportunitat única per donar-se a conèixer.
Nascut l’any 2006, Derrumband està format per setze músics, la majoria del Penedès, però també de Castellbisbal, Tàrrega i Barcelona. Des d’aleshores han dut a terme diversos concerts, a Vilafranca, els Monjos, Moja, Piera, Castellbisbal i Andorra, entre d’altres, però ha estat aquest any quan s’ha produït l’explosió definitiva del grup i quan els han plogut els concerts amb més assiduïtat.
El grup l’integren Méndez, Vanessa, Dani Sáez, Suco, Blai, Chelo, Niko, Jaume, Francesc, Oriol Ferré, Montaner, Terrades, Rai, Oriol Pidelassera, que n’és el director musical, Paco Torné i Raimon Benach.
El pròxim aperitiu de Derrumband i el seu tribut a Gato Pérez serà el dia 1 de setembre a la plaça Milà i Fontanals de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris