Reserva sí, reserva no i augmenta la confusió

14/08/2009 - 10:33h
La qüestió de la reserva marina de Masia Blanca comença a prendre forma –si no és que ja la té- d’un d’aquells llargs serials d’estiu. Uns llencen, altres entomen i després vénen les rèpliques. El divendres passat, després que diversos mitjans de comunicació vam publicar la informació sobre la possible suspensió de la reserva per part del Ministeri de Medi Ambient, aquest va emetre un comunicat on acusava l’Ajuntament del Vendrell d’haver filtrat la informació i de crear una “alarma social innecessària sobre la situació”. El comunicat atribuïa indirectament a l’Ajuntament falta de lleialtat institucional.
Segons el Ministeri, no és veritat que s’hagi pres cap mena de decisió sobre la reserva marina i apunten que, quan sigui així, serà una resolució fonamentada amb informes científics i després d’un intens debat tècnic. Un debat, manifesten, que ha de transcorre sota un “clima serè, de normalitat i de plena confiança entre les parts implicades”. També desmenteixen que la posició del Ministeri estigui relacionada amb el cost que suposa el seu manteniment.
El comunicat del Ministeri, però, no és que finalitzi amb un to cordial, assossegat i amb voluntat de mà estesa. De fet, la reacció ministerial és antagònica als plantejaments predicats. Expliquen que a causa de “l’alarma i la confusió injustificada” consideren convenient  ajornar “sense fixar cap data concreta” la reunió de la Comissió de Seguiment prevista pel mes de setembre, tot esperant que retorni el “debat lleial” i les parts implicades estiguin disposades a col·laborar.

Perplexitat local

Poques hores després que el Ministeri emetés el comunicat, des de l’Ajuntament del Vendrell es va reaccionar enviant una nota de premsa com a resposta de les acusacions ministerials. Des de l’Ajuntament es “lamentaven les declaracions” i, al mateix temps, desmentien que hagués estat l’entitat municipal la instigadora de tot el serial. De fet, -apunta el mateix Ajuntament- només van atendre “l’allau de peticions dels mitjans de comunicació” i senyalen “el web d’una associació submarinista privada del Vendrell” com la responsable de propagar la informació de la supressió de la reserva per part del Ministeri. Tot i això, l’Ajuntament reitera la seva “voluntat perquè la reserva es mantingui” pel seu gran valor ambiental i alhora turístic.
Malentès  

Després dels diferents creuaments d’informacions, des de la redacció del 3d8, ens hem posat en contacte amb Benet Jané, batlle del Vendrell, per aclarir –fins on es pugui- l’entramat de la història.  Benet qualifica tota la situació de “malentès” i es mostra “convençut que es resoldrà”. Creu en la “plena compatibilitat” entre la preservació de la reserva marina i les obres de millora del port de Coma-ruga. Per tant, emplaça totes les parts implicades a treballar per arribar a una resolució conjunta que beneficiï el municipi.

També et pot interessar

Comentaris