L’atur va augmentar un 75% a Sant Sadurní el quart trimestre del 2008

14/08/2009 - 09:13h

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha publicat recentment l’anuari d’indicadors socioeconòmics que, des de fa anys, edita durant els mesos d‘estiu i on es reporten les dades socials i econòmiques que han afectat els municipis de l’Alt Penedès i el Garraf al llarg de l’any anterior. A l’anuari d’enguany, hi destaquen especialment les xifres que fan referència a les dades econòmiques i que reflecteixen la crisi en la qual està immers la major part del planeta.
Sant Sadurní no s’escapa dels números negatius, i l’anuari dóna compte que, durant el quart trimestre del 2008, l’atur a la vila va augmentar un 75%, amb un total de 438 sadurninencs inscrits a les llistes de l’INEM. Aquesta dada sorprèn especialment en aquesta època de l’any, ja que són els mesos que les empreses del sector del cava contracten més gent de cara a la campanya de Nadal.
De fet, el sector que més contracció va patir els tres últims mesos de l’any passat va ser el de serveis, amb un 46%, seguit de la indústria amb un 32%. Si es tenen en compte les xifres del global de l’any, però, el sector de la construcció és el que més va patir al llarg del 2008 (tal i com va passar arreu del territori espanyol) amb una pujada del nombre d’aturats del 168%.

Comentaris