L’Associació de Comerciants del Centre Vila estrena la seva nova casa

14/08/2009 - 08:22h

L’Associació de Comerciants del Centre Vila va presentar de manera oficial la seva nova oficina central ubicada al número u del passatge Antoni Sabaté i Mill, just a tocar de la plaça Lluís Via i el carrers dels Ferrers. Centre Vila i Ajuntament de Vilafranca a través del Patronat de Turisme han signat un conveni de cinc anys de durada pel qual l’Ajuntament cedeix aquest local a l’associació en unes condicions òptimes per a una entitat sense ànim de lucre.
Els membres del Centre Vila van mostrar-se satisfets d’estar en aquest nou local que ja és del tot operatiu. Precisament van avançar que els propers anys un dels objectius serà dinamitzar carrers secundaris del centre. En aquest sentit, Fèlix Hill va manifestar que “amb el nou local prediquem l’exemple”. El nou local estarà operatiu el cent per cent per a tots els associats o clients cada dia de la setmana de nou a onze del matí per bé que a vegades fins a la una del migdia també pot ser que estigui obert. A l’acte també hi va ser present la regidora de l’àrea de Promoció i Participació, Dolors Rius, que va mantenir l’aposta ferma del Patronat de Comerç i Turisme cap a un comerç actiu i de centre amb un model de ciutat mediterrània, “a l’Ajuntament estem per recolzar el que faci falta en iniciatives com aquestes”, va dir.

El nou tiquet-descompte
Des d’avui mateix els clients del Centre Vila ja poden sol·licitar als comerços adherits de l’associació, i que disposin del corresponent rètol, els tiquets-descompte per als parquímetres de la zona blava del centre de Vilafranca. Fins ara aquesta associació oferia tiquets de descompte en aparcaments tancats com són Cal Rondina, el pàrquing de la plaça Penedès, el de la Parellada o el del carrer General Prim, gestionats tots per l’empresa Saba. Tot aquesta oferta es mantindrà però, ara, preocupats cada cop més pel tema dels aparcaments al centre s’ha arribat a un segon acord de col·laboració amb Saba perquè hi hagi més alternatives d’aparcament al centre de la vila ampliant-ho a la zona blava. Aquests tiquets seran d’un euro i es podran fer servir a l’hora de descomptar el total a pagar a la zona blava. Els membres de l’associació van explicar que no tots els establiments oferiran aquests tiquets per la zona blava i que precisament són els mateixos comerços els qui assumiran el cost d’aquests tiquets. Es calcula que per la campanya nadalenca d’aquest any la majoria d’establiments ja puguin oferir els tiquets-descompte de la zona blava, al voltant del vuitanta per cent dels 240 associats que té actualment l’entitat.
Presidència compartida
A la mateixa roda de premsa la junta del Centre Vila va donar a conèixer alguns canvis sortits de la darrera assemblea d’associats celebrada el passat 21 de juliol. En aquesta es va aprovar la nova junta amb la gran novetat que a partir d’ara la presidència estarà compartida. Així, Fèlix Hill, que ja formava part de la junta, compartirà presidència amb Joan Solà. La idea de la junta és fer un canvi de manera gradual i que Hill assumeixi amb els dies noves responsabilitats. No es va parlar de temps però, després de deu anys com a president, Solà s’anirà desvinculant progressivament del càrrec. Pere Albornà i Maria Antonia Tursa continuaran ostentant la vicepresidència, Toni Navarro, Flori Samson, Roger Abarin i Marina Maestre, les vocalies i Anna Casas la tresoreria. La gerent del Centre Vila continuarà sent Cristina Bundó.
Al final de tot i de manera simbòlica, la junta del Centre Vila i els mitjans d’informació van brindar pel nou local.

Comentaris