El Terrazel torna a ballar pel medi ambient avui a Sant Llorenç d’Hortons

07/08/2009 - 10:01h

Sant Llorenç d’Hortons acollirà aquesta nit una nova edició del tradicional espectacle Terrazel. A partir de les 11 de la nit , a la plaça de l’ajuntament , es podrà gaudir d’aquesta obra ideada fa gairebé dues dècades que es basa en la denúncia ambiental per crear una proposta on la música, el foc i la dansa són els clars protagonistes.
L’espectacle, representat i creat per un grup de veïns del poble, és una metàfora de la lluita entre les forces de la natura i la destrucció que provoca l’home envers ella. La representació s’inicia amb el ball de la mare terra i el sol (papers que ‘interpreten’ els gegants de Sant Llorenç). Posteriorment, s’hi afegeixen els follets i les al·legories dels paisatges del municipi.
La plàcida dansa queda interrompuda per la irrupció dels Llefres que, juntament amb el Llengot, drac de les mil xemeneies, representen la força del mal, i ho empastifen tot de fum i contaminació. Els Llambrants (que representen la força del bé) juntament amb l’Unicorn, surten a defensar la terra. La lluita acaba amb el triomf de la terra i la natura.
Com sempre, el toc d’humor el posarà el discurs del Buscarrons que comentarà, irònicament, els temes d’actualitat d’aquest any. Una de les novetats d’aquest any és que el gegant del Terrazel que representa al rei sol ha estat totalment “renovat”.

També et pot interessar

Comentaris