El Ministeri amenaça de suprimir la reserva marina de Masia Blanca

07/08/2009 - 08:37h

El Ministeri de Medi Ambient va anunciar la intenció de suspendre a finals d’any la qualificació de zona protegida que té actualment la zona de la reserva marina de Masia Blanca. Un fet que suposaria la derogació de la subvenció governamental i la vigilància de l’emplaçament marí.

 El Ministeri es recolza amb una suposada incompatibilitat entre la futura ampliació –d’aquí a dos anys- del port de Coma-ruga. Aquesta decisió, que no està avalada per cap expert en la matèria, ha agafat molt sorpresos a totes les entitats vinculades amb la reserva que havien fet de la zona un punt singular degut el seu atractiu turístic. L’àrea de Masia Blanca gaudeix d’uns frondosos fonts marins i, per tant, d’una zona molt cotitzada per les activitats lúdiques com el submarinisme.

 

Estudis contradictoris

 

L’Institut Oceanogràfic i els tècnics de la Generalitat van presentar durant la reunió amb els membres del Ministeri un seguit d’informes que demostren que aquesta conflictivitat entre l’ampliació del port i la continuïtat de la reserva no és veritable. De fet, diferents experts en la matèria apunten que amb la ampliació portuària es contraurien un dics que impedirien la sedimentació a la reserva marina i, fins i tot, es podria millorar la situació de la reserva marina.

 

Des de l’Ajuntament del Vendrell s’ha emès un comunicat on s’explica que des del consistori es considera que l’ampliació del port i el manteniment de la reserva són “totalment compatibles” i ja s’està treballant amb els diferents actors implicats de la zona.

També et pot interessar

Comentaris