Els preus del raïm i els excedents fan trontollar el sector del vi

07/08/2009 - 08:22h

L’agost és un mes en què, tradicionalment, es comença a debatre i vaticinar quin serà el preu que es pagarà pel raïm que els pagesos cullin durant la verema. Un debat que els darrers anys s’ha convertit en un agre enfrontament entre els agricultors, els elaboradors de vi i les administracions que, al llarg de l’última dècada, han protagonitzat escenes de molta tensió pels volts de la collita.
Enguany no es preveu que la situació sigui diferent ja que, a hores d’ara, ja hi ha moltes organitzacions agràries que comencen a reclamar solucions per aconseguir un preu digne per al raïm. El que sí que serà diferent aquest any és que als pagesos se’ls afegeix un nou maldecap al del preu del raïm: l’anunci que algunes empreses vitivinícoles han fet advertint que reduiran la quantitat de compra de producte, respecte els anys anteriors. La crisi econòmica i el conseqüent descens en el consum de vi, semblen ser les causes que han portat alguns elaboradors ha prendre aquesta determinació.
El 3d8 ja es feia ressò a finals del mes de maig d’aquesta possible reducció en la compra de raïm, a retruc d’una roda de premsa oferta per la Unió de Pagesos on els representants del sindicat apuntaven aquesta possibilitat.
Aleshores, la UP ja va anunciar aquesta retallada en la compra de raïm, i va alertar que es tem que “aquesta sigui la primera vegada en un segle que no es pot vendre tot el raïm que es produeix”.

 

També et pot interessar

Comentaris