Firart a ‘preus de crisi’

05/08/2009 - 08:14h

Firart 2009 no tindrà ni llibre ni exposició paral•lela com els dos darrers anys, però l’organització demostra una vegada més la seva capacitat d’adaptació a qualsevol circumstància i en any de vaques magres, també. Contra la crisi, “preus de crisi”, tal com va anunciar un dels membres del trident de Petit Format, Ricard Rafecas, que va explicar que els preus de venda de les obres exposades en l’edició d’enguany, la 22ª, es rebaixaran. Si la forquilla de preus de l’any passat se situava entre els 75 i els 200 euros, la d’aquest any es mourà entre els 50 i els 175 euros, un esforç de contenció tant per part dels artistes com de l’organització.

Aquesta és la novetat més destacada d’un Firart que com cada any s’inaugurarà una setmana abans de la festa major, el dia 22 d’agost a les vuit del vespre i que tindrà en la tradicional subhasta el punt culminant a les acaballes de la festa. Serà el dia 1 de setembre a dos quarts de set de la tarda al pati de l’escola Estalella Graells. La subasta d’enguany la conduirà una cara coneguda tant en la petita pantalla com per les places castelleres de Catalunya, Elisabet Carnicé, presentadora del programa del Canal 33 Quarts de 9, i conductora també del magazín diari de TV3, TVist.
Abans de la subasta, però, tothom qui ho vulgui podrà passar per la capella de Sant Joan, convertida per a l’ocasió en un gran autoservei d’art i en el millor aparador de la producció artística local, enguany més penedesenca que mai, amb 43 pintors de la comarca. Seran 66 els artistes que exposaran la seva obra a Firart, gairebé la meitat dels quals, trenta, són nous aquest any. D’aquests trenta, la meitat exposen per primera vegada al certamen. Com a curiositat, un altre dels organitzadors, Ramon Nadal, va assenyalar que aquesta vegada la representació altpenedesenca és notable, ja que són quinze els municipis de la comarca amb representació a Firart, un fet que constata el “nivell qualitatiu dels artistes de l’Alt Penedès”.
El funcionament és l’habitual: cada artista exposa trenta obres, una de les quals la selecciona per concórrer al premi Nadal Cava. Un jurat s’encarregarà de determinar quines són les obres que s’enduen els premis de 1.200, 600 i 300 euros, que passaran al fons d’art de caves Nadal. La resta d’obres se subhastarà a benefici de la festa major.
En nom dels administradors, Andreu Queralt va declarar que Firart “és la mostra més evident de col•laboració amb la festa major per fer que sigui de tots. Després de 22 anys té un arrelament “.
El patrocinador del premi Nadal Cava, Xavier Nadal, va recordar els 16 anys de col•laboració amb el certamen i el seu agraiment pel tàndem que després de tots aquests anys han aconseguit crear la firma Nadal amb Petit Format.

També et pot interessar

Comentaris