El Falconcert, la Ronda de Boltaña i Quico el Cèlio, presents a la FM de Vilafranca

28/07/2009 - 16:10h

Els administradors de la festa major de Vilafranca han presentat, aquesta setmana, al Casal de la Festa Major algunes de les actuacions que quedaven per concretar per a la ‘més típica’, que ha fet una aposta decidida per la música popular i tradicional, tot i que tampoc ha volgut deixar de banda altres estils.
Falconcert

Un dels principals actes serà el dia dos de setembre, a les vuit de la tarda, a la plaça de Jaume I, amb el Falconcert.El músic vilafranquí Lluís Bullit va presentar aquesta nova edició del Falconcert, creat inicialment per commemorar el 50è aniversari dels Falcons, que comptarà amb algunes novetats, com ara la col·laboració dels mateixos Falcons, la pirotècnia Els Tres Mosqueters i algunes sorpreses més que Bullit no va voler avançar.
Folk d’Aragó
L’altra actuació serà la de la Ronda de Boltaña, un dels grups de música tradicional més importants de l’Aragó i el més representatiu del Sobrarbe. El grup s’havia intentat portar en més d’una ocasió a Vilafranca, però les característiques d’aquesta formació i la coincidència de les dates de la Festa vilafranquina amb les festes del Sobrarbe ho havia fet impossible. La Ronda de Boltaña actuarà el 29 d’agost a la plaça de Jaume I, a partir de dos quarts d’una de la matinada.
Segons els administradors “és un privilegi comptar amb una de les seves actuacions a Vilafranca perquè és impossible anar a un dels seus concerts i no acabar saltant o ballant”.
El capítol de música popular i tradicional el tancarà l’actuació de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries el dia 1 de setembre a les 12 de la nit al pati de l’escola Estalella Graells. La formació de les terres de l’Ebre fa nou anys que no actua a Vilafranca i ho farà en aquesta ocasió presentant el seu espectacle Oco!, on parlen del canvi climàtic, la destrucció del paisatge o el preu altíssim de l’habitatge i reflexionen sobre el privilegi de viure a la cruïlla entre les Terres de l’Ebre, el Maestrat i el Matarranya.
Música electrònica
A la roda de premsa el Dj Muka va presentar l’actuació del grup alemany ToktoK vs SoffiO que actuarà el dia 30 d’agost a la una de la matinada a la zona esportiva. Aquesta formació ha conreat una llarga trajectòria de reconeixement internacional i un gran nombre de seguidors allà on ha estat. L’actuació es completarà amb la participació de diversos dj locals com ara el mateix Muka, Jordi Vilella o 2 shifted.

També et pot interessar

Comentaris