El representant dels verds a la junta de la Coordinadora dimiteix del càrrec

28/07/2009 - 13:59h

El fins fa pocs dies representant dels Castellers de Vilafranca a la junta de la Coordinadora de Colles Castelleres, Ernest Giralt, acaba de treure’s un pes de sobre. Després d’un any i mig de tensions, malentesos i retrets, Giralt va decidir el 13 de juliol passat renunciar al seu càrrec per mirar de “destensionar la situació”, segons ha declarat aquesta setmana. A partir del mes de setembre serà un altre membre de la junta dels Castellers de Vilafranca i responsable de l’àrea institucional, Xavier Escribà, qui assisteixi a les reunions que periòdicament fa la junta a Valls.

Explica Ernest Giralt que la renúncia respon a una decisió personal, que va exposar a la junta de la seva colla i va fer saber també als membres de la de la Coordinadora. Aquest gest i la voluntat del president de l’ens, Miquel Botella, de no fer més soroll, haurien aturat la intenció de bona part de la junta de la Coordinadora de presentar una moció per tal d’expulsar els vilafranquins de la junta, un extrem corroborat per components de l’òrgan. Dijous de la setmana passada, després de la presentació del projecte de Daniel Freixes per al Museu Casteller, la junta es va reunir i finalment va desestimar aquesta mesura radical.
Aquest ha estat el fins ara darrer episodi de la conflictiva relació entre la junta de la Coordinadora i l’actual junta dels Castellers de Vilafranca. Ernest Giralt assegura que “les coses no es veuen de la mateixa perspectiva des d’una colla que des de la Coordinadora, són dinàmiques diferents” i que en aquest cas ha fallat “la comunicació”. Creu que potser no ha estat capaç de transmetre la veu dels Castellers de Vilafranca a la junta de la Coordinadora i tot plegat ha conduït a una situació de “desconfiança” que ha acabat sent insostenible.
No hi ha crisi
Des de la Coordinadora la versió oficial diu que l’ens no està en crisi i que la situació actual és fruit d’una evident falta de “feeling” entre el representant dels Castellers de Vilafranca i la junta. Entre línies, però, s’hi pot llegir un total desacord amb “les maneres de fer d’una junta que no està a l’alçada d’una gran colla que fa grans castells”. Al setembre, amb l’inici del curs, tots plegats s’hauran de posar les piles per buscar una solució a un conflicte que, de moment, ja ha deixat fora de la junta els Minyons de Terrassa i temporalment, els Castellers de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris