Torna la normalitat a les platges del Vendrell després de l’incident per una mossegada d’un tallahams a una nena d’11 anys

alt
24/07/2009 - 14:15h

Aquest dissabte ha tornat la normalitat a les platges del Vendrell després d’estar un dia tancades al bany per la mossegada d’un peix tallahams (a la foto, un exemplar de similars característiques) a una nena d’11 anys que es banyava a la zona de les Madrigueres, la platja de Sant Salvador del Vendrell. La Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) ha recorregut la costa vendrellenca per mirar de localitzar possibles bancs de peixos tallahams, però, en resultar l’operació negativa, l’Ajuntament del Vendrell ja ha hissat la bandera verda a les tres platges del municipi.
Aquest divendres al matí, una nena d’11 anys i veïna de Sabadell, va patir una mossegada d’un tallahams, que li va produir una ferida al peu, incisiva i d’uns 6 centímetres. Inicialment van circular rumors que la petita hauria estat víctima de l’atac d’un petit tauró, però el CRAM ho va desmentir a les poques hores i va informar que l’acció la va produir un peix tallahams. Aquesta espècie marina pot arribar a medir més d’un metre i és coneguda per la seva força a la mandíbula i també un comportament agressiu, atès que els tallahams acostumen a mossegar tot allò que es belluga al seu voltant.
L’alcalde del Vendrell, Benet Jané, i la regidora de Platges, Àngels Turdiu, van visitar la nena ferida a l’Hospital del Vendrell, per interessar-se per l’estat de la menor i per acompanyar la seva família. Sortosament, la petita va ser donada d’alta a les poques hores, no sense que abans se li haguessin de posar mitja dotzena de punts de sutura.
Aquest episodi a les platges del Vendrell va coincidir amb la localització d’un tauró de l’espècie tintorera a la platja de la Pineda, a Vila-seca. L’animal, de 2,4 metres de longitud, estava malferit i va haver de ser sacrificat. L’un i l’altre cas van crear una certa confusió i per aquest motiu alguns comentaris inicials apuntaven que la nena ferida al Vendrell hagués pogut haver estat mossegada per un tauró.

També et pot interessar

Comentaris