Vilafranca tindrà un cinquè jutjat de primera instància i instrucció

23/07/2009 - 07:35h

El Consell de Ministres de divendres passat va aprovar un cinquè jutjat de primera instància i instrucció a Vilafranca, una de les velles demandes de la capital de l’Alt Penedès. Aquest jutjat s’afegeix als quatre jutjats dels quals ja disposa Vilafranca, en un edifici estrenat fa poc més d’un any a l’avinguda Europa, al barri de la Girada.
El Consell de Ministres, encapçalat pel president de l’estat espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, va aprovar la creació de 22 nous jutjats a Catalunya, d’un total de 135 nous jutjats en el conjunt d’Espanya.
Demanda des de fa temps
Cal destacar que la demanda d’un quart jutjat va ser resolta l’any 2005 per part de l’estat espanyol després de diverses gestions realitzades des del Departament de Justícia de la Generalitat.
Així mateix, la petició d’aquest cinquè jutjat també va sent una realitat des de fa molts anys per part tant de funcionaris com de professionals de la justícia. Amb l’aprovació del decret del consell de ministres, ara aquest cinquè jutjat serà una realitat. D’aquesta manera es podrà absorbir millor tota una sèrie d’expedients que pateixen la situació de col·lapse que té la justícia des de fa molts anys.

Fiscalia pròpia
Per part de l’Ajuntament, l’alcalde, Pere Regull, ha manifestat que “millor tard que mai. És una bona notícia però queda pendent també un tema molt important, que és tenir una fiscalia pròpia perquè, ara, tots els temes fiscals han d’anar a Vilanova i no tenim control dels expedients d’aquest tipus, ja siguin civils com penals”.
Regull va mostrar-se content doncs pel fet de tenir el cinquè jutjat aprovat i va afirmar que un sisé jutjat “no aniria malament però el més urgent ara és tenir una fiscalia pròpia i d’aquesta manera estarem contents”.

Objectiu prioritari
Des del PSC també s’han volgut felicitar per aquesta aprovació i, segons el diputat socialista Roberto Labandera, l’actual consellera de Justícia, Montserrat Tura, sempre s’ha marcat com a objectiu aconseguir aquest cinquè jutjat.
Labandera, que és membre de la Comissió de Justícia i Interior del Parlament de Catalunya, ha declarat que “els canvis en l’administració de justícia a Vilafranca i al Penedès han produït una millora substantiva de l’oferta d’atenció al ciutadà. L’any 2007 es va inaugurar el Palau de Justícia després de més de 15 anys de promeses diverses dels anteriors governs. Es va inaugurar ja amb el 4t jutjat i ara s’aprova el 5è. Per al govern català la millora de l’administració de justícia a Vilafranca ha estat un objectiu prioritari. Els resultats són ben clars” .

També et pot interessar

Comentaris