El CAP de Sant Sadurní podria mantenir l’atenció al públic fins a mitjanit

22/07/2009 - 14:12h

Dijous de la setmana passada la regidora del PP a Sant Sadurní, Dolors Montserrat, va fer entrega de les 5.455 firmes recollides en contra del tancament nocturn del CAP de Sant Sadurní a la Consellera de Salut, Marina Geli.
Segons nota de premsa enviada pels populars, durant la reunió amb la consellera, Dolors Montserrat,va insistir en la necessitat per Sant Sadurní i per tots els municipis de la comarca que el CAP dona servei, de “mantenir l’horari nocturn del CAP”.
Obrir fins a mitjanit?
“Sant Sadurní no té les mateixes necessitats que Osona o Girona, comarques on ja s’ha implantat la política de reordenació dels serveis sanitaris amb el tancament nocturn, ja que a Sant Sadurní té una indústria que treballa les 24 hores del dia i més en època de verema”, va manifestar Montserrat a la consellera.
Durant la reunió, sempre segons els populars, la consellera Marina Geli va reconèixer que degut a la pressió i la campanya iniciada pel Partit Popular de Sant Sadurní es va plantejar que el Cap de Sant Sadurní mantingués l’atenció al públic fins a mitjanit, i no fins les 22 hores com la resta d’ambulatoris que ja apliquen la decisió de la Conselleria.
Mantenir l’ambulància
D’altra banda, Montserrat va sol·licitar a la Consellera que un dels dos vehicles que disposarà el servei 061 es mantingués sempre a Sant Sadurní “per tal de facilitar l’atenció sanitària als veïns de Sant Sadurní”, petició recollida per la pròpia Consellera i que està ja actualment en fase d’estudi. Tanmateix la regidora va obtenir de la consellera “el compromís de mantenir l’ambulància que actualment hi ha a Sant Sadurní”.
Segons la mateixa nota de premsa del PP, la recollida de firmes que els populars van iniciar el dia 23 d’abril i que va finalitzar una setmana abans de les eleccions Europees, va ser una iniciativa ciutadana, per expressar el rebuig al tancament d’un servei que els ciutadans consideren imprescindible per la seva seguretat en l’àmbit sanitari .
Montserrat ha destacat que aquesta campanya de recollida de firmes no s’ha utilitzat com un argument polític, així li va transmetre a la Consellera que tanmateix va agrair i constatar.
Moció necessària
Finalment Montserrat ha recordat que la moció presentada pel gup Popular a l’Ajuntament de Sant Sadurní en contra del tancament nocturn del CAP encara no s’ha aprovat i que les tres vegades que s’ha presentat al Ple ha estat retirada per iniciativa del PSC, partit que va assegurar que “el CAP no es tancaria”, motiu pel qual considerava necessari debatre la moció en plenari.

També et pot interessar

Comentaris