Més de 2.300 persones han passat pels concerts del Calima

21/07/2009 - 15:11h

El Festival Calima va tancar dijous passat a la nit la seva sisena edició, marcada per la continuïtat de la fórmula del 2008: un festival de quatre dies, entre setmana i amb un total de sis concerts a l’aire lliure on la música popular o d’arrel tradicional produïda a Catalunya es presenta fusionada i actualitzada.
I la fórmula ha funcionat mantenint l’embranzida de públic de l’any passat, en què hi va haver un creixement molt destacable. Uns 2300 espectadors procedents de Vilafranca i de les comarques veïnes, amb edats i interessos tan diversos com les propostes musicals del festival, han omplert els dos espais amb què ha comptat el certamen: el pati de l’IES Milà i Fontanals i la plaça de la Sardana. Tot i això, els menors de 30 anys han estat els més fidels al Calima, amb un 65% de presència als concerts.
La xifra absoluta d’espectadors ha baixat (el festival ha programat 2 concerts menys), però la mitjana d’espectadors per concert ha tornat a pujar lleugerament (un 4%, arribant a 389) així com el nivell d’ocupació a l’IES Milà i Fontanals, un 85%, que representa un augment del 6% respecte del 2008.

L’IES Milà i Fontanals ha congregat 1.853 espectadors i la plaça de la Sardana uns 480. L’espectacle més vist ha estat el dels D’Callaos, que junt amb el concert d’Albert Pla han estat els moments més àlgids del Calima 2009 i els que més públic forani han atret.
La venda d’entrades ha estat un dels aspectes que l’organització es planteja millorar de cara a properes edicions, per tal que sigui més àgil i entenedora. Tot i que el preu ha estat molt popular, 7,00€, el 77% de les localitats han gaudit d’algun descompte i el 40% s’han venut anticipadament.
Més enllà de les dades, el Festival Calima del 2009 ha deixat, a nivell artístic, un bon regust de boca. El públic ha aplaudit amb entusiasme tots els concerts. Però n’hi ha hagut que han obtingut destacades ovacions i bisos molt reclamats, com els d’Albert Pla, D’Callaos, Névoa o Lumbalú.
El creixent interès que el Festival Calima desperta més enllà de l’Alt Penedès s’ha materialitzat enguany amb una bona repercussió als mitjans d’abast nacional, i especialment amb la seva presència al programa del Canal 33 “Ànima”. Els responsables d’aquest espai cultural televisiu van sol•licitar ser presents al concert de D’Callaos per fer-ne una connexió en directe des de Vilafranca.
La nota menys positiva del festival ha estat l’accidentat inici amb al concert d’Albert Pla. Les entrades per l’espectacle s’havien esgotat dos dies abans. L’organització havia disposat un aforament de 400 localitats amb el públic assegut, un requisit indispensable per al bon desenvolupament de l’espectacle i que el mateix artista havia exigit. L’interès pel concert de Pla va fer que més de 200 persones es quedessin sense entrada. El descontent d’algunes d’aquestes persones va desembocar en una cridòria i algunes actituds violentes a l’exterior del recinte que feia impossible l’inici del concert. Davant de la situació, i per evitar la suspensió del concert o mals majors, els responsables del Servei de Cultura van decidir deixar entrar aquestes persones, que van presenciar el concert a peu dret. L’organització lamenta els fets i demana disculpes al públic que, havent pagat l’entrada, va haver de suportar el retard i es va sentir agreujat per la situació.

També et pot interessar

Comentaris