El Consell de Ministres aprova les subvencions a Vinseum i al Centre de Llorenç

21/07/2009 - 14:36h

El Consell de Ministres va aprovar divendres un Reial Decret pel qual es concedeixen subvencions directes a diverses entitats i institucions culturals d’arreu de l’Estat. En aquest llistat, que inclou 24 beneficiaris amb un valor total dels ajuts de 12.625.000 euros, hi ha, tal i com ja s’havia donat a conèixer a principi d’any, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, Vinseum, que rebrà un milió d’euros, i la societat El Centre de Llorenç a la qual han concedit 250.000 euros. Aquests diners els rebran les entitats a compte dels pressupostos generals de l’Estat.

La partida destinada a Vinseum, que prové del programa de museus del Ministerio de Cultura, es destinarà a les obres de reforma de l’edifici del segle XIII, el Palau Reial, i servirà per cobrir una part de la despesa del segon tram de la primera fase de l’actuació. El cost d’aquest tram és d’una mica més de 3 milions d’euros.
Els diners provinents de l’Estat s’afegiran a les aportacions que Vinseum rep de la Generalitat i de l’Ajuntament de Vilafranca.
Amb aquesta aprovació es farà efectiva la previsió pressupostària que s’ha dut a terme a partir de l’acceptació d’una esmena d’ICV per al finançament de les obres del museu.
Trasllat
D’altra banda, a Llorenç també tenen motius per estar contents, sobretot a la societat El Centre que finalment podrà posar fil a l’agulla al projecte de trasllat de l’entitat a un edifici de nova construcció per poder disposar de més espai.
En el moment de contactar amb ell, el president de l’entitat, Pau Mitjans, encara desconeixia les novetats, però ja va avançar alguns dels detalls que implicarà la futura obra. Segons va explicar, la llicència d’obres ja està sol·licitada a l’Ajuntament i el projecte bàsic també s’ha presentat. Aquest projecte preveu la construcció d’un edifici nou en un solar actualment de propietat municipal, però que passarà a mans del Centre gràcies a una permuta amb l’Ajuntament: l’actual edifici que ocupa el Centre a canvi d’un solar de prop de 2000 m2.
El nou edifici, que es construirà a la zona de l’eixample llorencenc, disposarà de gairebé tres vegades més espai que l’actual, un fet que permetrà, segons Mitjans, augmentar l’oferta d’activitats que ja hi ha. A més d’una sala i un cafè més amplis, l’edifici tindrà sis sales polivalents.
Els diners de l’Estat serviran per cobrir una primera fase de les obres, que començarà previsiblement enguany, però l’entitat ja ha contactat amb altres administracions, com la Generalitat, per aconseguir el suport econòmic necessari per finalitzar el projecte previst.

També et pot interessar

Comentaris