L’Ajuntament de Vilafranca demana als propietaris de solars que els mantinguin en bones condicions

20/07/2009 - 11:14h

El Servei de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca ha adreçat un escrit als propietaris de solars per tal de demanar-los que els mantinguin en bones condicions.

Els mesos de calor són una època de creixement d’herbes i matolls que, si no se’n té cura, representen un espai idoni per a la proliferació d’insectes i rosegadors, alhora que augmenten notablement el risc d’incendi per les altes temperatures. Cada any al Servei de Salut es reben un gran nombre de queixes del veïnat motivades per l’abandonament de solars dins del nucli urbà de la vila.

Per evitar que es produeixin aquestes situacions d’incomoditat i perill per a tothom, l’Ajuntament demana a les persones que tinguin solars o patis interiors en cases deshabitades, que hi facin un manteniment i procedeixin a retirar-ne la vegetació que creix de forma descontrolada, si és necessari.

Es tracta d’una mesura preventiva que ajudarà a reduir la presència de rates, ratolins, mosquits i altres animals indesitjables i en conseqüència a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

El Servei de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca també recomana tenir molta cura d’eliminar petites acumulacions d’aigua en bassals, safareigs o torretes perquè són el principal focus de la proliferació de mosquits i en concret del mosquit tigre, que, malgrat que a Catalunya no és transmissor de cap malaltia a les persones, sí que produeix picades molt molestes.

Comentaris