Vilafranca crearà més ocupació en els serveis d’atenció a les persones

20/07/2009 - 09:52h

El diputat de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, Teo Romero, i representants de 12 ens locals de la província, entre els quals hi ha l’Ajuntament de Vilafranca, van signar fa uns dies els convenis que significaran la posada en marxa del projecte ILOQUID, una iniciativa que impulsarà la creació d’ocupació en el sector dels serveis d’atenció a les persones. La Diputació hi invertirà 1.600.000 euros.
El projecte ILOQUID, liderat per la Diputació de Barcelona des de les àrees de Desenvolupament Econòmic i Benestar Social, preveu dinamitzar els serveis d’atenció a les persones, un dels sectors econòmics que està generant i que es preveu que generarà més llocs de treball en el futur. Els convenis s’han signat entre la Diputació de Barcelona i els ajuntaments d’Igualada, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa i Vilafranca del Penedès; els consells comarcals del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, Osona i Vallès Oriental, el Consorci de Formació i Iniciatives Cercs-Berguedà, el Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental i l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró.
Per persones en atur
Per part de l’Ajuntament de Vilafranca va ser a l’acte de signatura el regidor de Foment de l’Ocupació, Raimon Gusi. El projecte ILOQUID, dotat en conjunt amb 12 milions d’euros, té com a beneficiaris persones en atur i està finançat al 50% pel Fons Social Europeu.
Les entitats locals que han signat el conveni hauran de treballar concertadament per dissenyar, durant el 2009, una estratègia d’actuació en el seu territori. Aquesta actuació preveu fer una anàlisi dels recursos existents (l’oferta de serveis a les persones), i la diagnosi i detecció de necessitats (de la ciutadania, de les empreses proveïdores de serveis i de qualificació de la mà d’obra).
Un projecte amb tres eixos
Aquestes actuacions s’emmarquen en l’Eix 1, el primer dels tres de què consta el projecte ILOQUID, que és el de dinamització i vertebració territorial. El resultat serà obtenir el mapa de la dependència de tot el territori i traduir-lo en activitat econòmica i en llocs de treball.
Els altres dos eixos, que es desenvoluparan durant el 2010 i 2011, són els de promoció de les empreses i els serveis, i d’itineraris d’inserció i millora de l’ocupabilitat.
L’objectiu és donar suport a la creació i a la consolidació de les empreses dedicades a l’atenció a les persones, fomentar l’activitat econòmica en el sector, la creació de llocs de treball, i la qualitat en la prestació dels serveis i la innovació en les formes d’organització i cooperació empresarial. Un altre objectiu és atendre les persones beneficiàries que seran orientades i formades per fer pràctiques en empreses del sector d’atenció a les persones, o bé per a la creació d’empreses.
Qualificació professional
En matèria de polítiques d’ocupació, l’Ajuntament de Vilafranca ha fet des de fa temps una aposta estratègica per la generació de llocs de treball i millora de la qualificació professional en el sector dels serveis d’atenció a les persones.
Així va impulsar en el marc de la Fundació Pro Penedès el Servei Prodomicili i ha promogut nombroses iniciatives de formació i ocupació en aquest àmbit (cursos, tallers d’ocupació, etc.).
El projecte ILOQUID té com a precedent el programa ILO-SER, també impulsat per la Diputació de Barcelona, que es va iniciar l’any 2002. L’Ajuntament de Vilafranca va ser present en les cinc edicions d’aquest programa.

Comentaris