Calafell, plaça de nou gràcies als Castellers de Vilafranca

alt
19/07/2009 - 16:11h

Calafell ha aconseguit aquest diumenge al migdia la majoria d’edat castellera gràcies al tres de nou amb folre que hi han plantat els Castellers de Vilafranca, el primer castell de nou que s’ha aixecat en la història del municipi de la costa del Baix Penedès. La colla dels Castellers de Vilafranca han pogut carregar l’imponent castell durant la diada de la festa major del nucli del Poble de Calafell, en honor de la Santa Creu i la qual s’ha celebrat a la plaça de Catalunya. També hi era present una altra colla del Penedès -els Nens del Vendrell- i una tercera colla de la hipotètica Vegueria del Penedès- la Colla Jove dels Castellers de Sitges.
La colla vilafranquina, convidada especial de la diada, ha obert plaça amb un altre castell inèdit a Calafell, un 4 de 8 amb l’agulla, que els vilafranquins han descarregat sense cap dificultat. A la segona ronda, i emmig d’una gran expectació, els verds han tirat endavant el 3 de 9 folrat, que han culminat tot i que caigut moments després de ser coronat. Per a la història queda ja que Calafell s’ha afagit a les places de categoria de nou exactament el diumenge 19 de juliol del 2009 a la una i 39 minuts del migdia.
Els vilafranquins han completat la seva actuació amb una torre de 8 amb folre i un pilar de 6.
En relació a aquest fet històric per als castells a Calafell, l’alcalde, Jordi Sánchez, ha manifestat que “pel nostre municipi aquesta és una data històrica, perquè Calafell és una plaça castellera antiga, tot i no tenir colla pròpia, i fins avui (diumenge 19) no havíem gaudit de cap castell de nou pisos. Per als aficionats locals i per als molts calafellencs que fan castells a altres poblacions ha estat un moment emocionant”. L’alcalde ha afegit que, com és costum, la fita s’immortalitzarà amb una placa commemorativa.
Com s’ha dit, han completat el cartell d’aquesta diada castellera de la Santa Creu els Nens del Vendrell i la Colla Jove dels Castellers de Sitges, convidats tradicionals de les exhibicions castelleres calafellenques. Els del Vendrell han descarregat una actuació clàssica de set: per a aquest mateix ordre, un 3 de 7, un 4 de 7 i una torre de 6. I els de Sitges, de la seva banda, han descarregat un 4 de 7, un 3 de 7 i un 4 de 7 amb l’agulla.

També et pot interessar

Comentaris