Albert Pla abandera un Calima que obté un èxit aclaparador

16/07/2009 - 10:49h

L’èxit desbordant de la jornada inaugural del Calima amb el triomf d’Albert Pla dalt de l’escenari i, fins i tot, fora del recinte, no ha eclipsat del tot la resta d’actuacions que enguany s’havien programat per al festival d’estiu de Vilafranca, que tot i no reunir la gentada de dilluns tant per qualitat com per resposta del públic han estat a l’alçada de l’esdeveniment.
El Calima 2009 es recordarà, entre d’altres coses, per l’accidentada, primer, i apoteòsica, després, actuació d’Albert Pla ja el primer dia. Les 400 entrades disponibles estaven esgotades des del diumenge i abans del concert es va obrir una llista d’espera per cobrir possibles anul·lacions. D’aquesta llista, de gairebé un centenar de persones, només en van poder entrar tretze, mentre que la gran majoria s’hauria d’esperar fora.
Sense entrada
Fora del recinte, però es van arribar a reunir fins a prop de 150 persones, sense entrada, que volien accedir a l’IES Milà i Fontanals i finalment ho van aconseguir, ja que tot just enfilar la primera cançó d’un concert que ja començava amb retard, l’enrenou eixordador que venia del carrer va obligar l’intèrpret a aturar el tema.
Després d’uns instants d’indecisió, amb presència policial inclosa, l’organització va optar per obrir portes i deixar entrar tothom, una opció a la que es va afegir el cantant, per evitar el risc d’haver de suspendre el concert.
L’endemà, l’actuació de D’Callaos també va començar amb cert retard, aquest cop a causa del ruixat que va caure just a l’hora de l’inici. Després, el concert es va desenvolupar amb tota normalitat i va posar la banda sonora flamenca a moltes converses de la nit.
Dimecres va ser el torn del fado i de l’homenatge que la catalana Névoa, l’àlies de Núria Piferrer, va retre a la portuguesa Amália Rodrigues, en el desè aniversari de la seva mort. La interacció i la complicitat amb el públic va ser la nota dominant de la nit de dimecres.
El kenià Kodjo Senyo va posar el públic de la plaça de la sardana al dia de la nova cançó africana.
Avui resta pendent l’actuació de Lumbalú i la seva música tradicional colombiana, a les vuit del vespre a la plaça de la Sardana, i també a dos quarts d’onze de la nit al pati de l’IES Milà i Fontanals, el concert de cloenda dels quatre dies de Calima, a càrrec de Rumbamazigha, un grup sortit del Taller de Músics de Barcelona que barreja la rumba catalana amb els músics amazighs per donar lloc a un so ballable i festiu als seus concerts.

També et pot interessar

Comentaris