El PSC veu en perill la segona Llei de Barris per a Vilafranca

15/07/2009 - 15:29h

El grup municipal del PSC a Vilafranca ha mostrat aquesta setmana la seva preocupació davant el fet que l’equip de govern no consideri una prioritat el Pla especial del carrer Sant Pere. Els socialistes asseguren que “amb aquesta excusa justifiquen que s’hagi retirat de la proposta de pressupost les actuacions de millora al barri de Sant Jualià”, que estaven previstes en la proposta de pressupost que havia treballat el grup socialista quan era al govern.

El portaveu del grup socialista, Francisco Romero, acompanyat pels regidors Ramon Zaballa i Lourdes Sánchez, va triar la plaça de la Sardana, al cor del barri de Sant Julià, per denunciar el que consideren una falta d’interès de l’equip de govern a l’hora de dotar el barri dels recursos necessaris per “mantenir la cohesió social, millorar la qualitat de vida dels seus habitants, resoldre problemes urbanístics que s’han detectat i reforçar la funció comercial del barri, al servei del veïnat i de la vila”.
Un dels aspectes més rellevants d’aquesta situació és, segons Romero, que es requereix una voluntat clara del govern d’invertir en el Pla especial del carrer Sant Pere “si es vol aconseguir la segona llei de barris per a Vilafranca”.
Millores
El PSC insisteix en la importància d’incorporar les millores previstes al barri de Sant Julià al pressupost amb vista a poder reforçar el teixit comercial del barri, a la vegada que es fa una aposta per rehabilitar les finques amb un procés de degradació més acusat i mantenir la cohesió social seguint el model d’intervenció integral que ja s’està aplicant tant a la zona del centre com en el barri de l’Espirall.
És per això que Romero avisa que la retirada de les inversions al barri de Sant Julià per part de l’equip de govern de CiU representa posar “en perill que Vilafranca pugui assolir els ajuts de la segona Llei de Barris”.
D’altra banda, el regidor i portaveu adjunt, Ramon Zaballa, també va intervenir per criticar especialment la posició del govern convergent en aquest projecte, ja que el resultat era el fruit d’un procés de participació ciutadana que es va dur a terme durant mesos de treball en una nova proposta de Llei de Barris per a Vilafranca. Els socialistes consideren que aquesta feina feta fins ara no haurà servit per a res i que causarà un estat de decepció entre els veïns que hi van participar.
D’altra banda, la compareixença va servir també per comentar la posició del PSC davant el futur ple de pressupostos, que està previst pel pròxim 28 de juliol. En aquest sentit, el portaveu socialista va explicar que encara no hi ha hagut contacte ni negociació amb l’equip de govern perquè CiU no s’ha posat en contacte amb ells. “El PSC vol facilitar l’aprovació dels pressupostos, però no donarem un xec en blanc”, va avisar Francisco Romero.

També et pot interessar

Comentaris