Calafell cedeix una torre de comunicació a la Generalitat per resoldre el problema de recepció de la TDT

13/07/2009 - 15:13h

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat la cessió a la Generalitat d’una de les dues torres de comunicacions de propietat municipal, amb la finalitat de materialitzar l’acord entre les dues administraciones per resoldre els problemes de la recepció de la Televisió Digital Terrestre (TDT) i de la resta de serveis, com la telefonia mòbil. Aquesta torre està situada a la muntanya de Bellamar i va ser instal·lada recentment per l’Ajuntament, amb una inversió de 60.000 euros.
En el marc del Pla Catalunya Connecta, la secretaria de Telecomunicacions i de la Societat de la Informació de la Generalitat instal·larà els equips repetidors necessaris en aquesta torre per difondre el senyal televisiu, així com per millorar la cobertura de telefonia mòbil i accés inalàmbric a Internet.
L’acord entre l’Ajuntament de Calafell i el departament de Governació i Administracions Públiques inclou una segona torre de comunicacions, situada al carrer Lituània, al nucli de Segur de Calafell.
Aquesta segona torre se cedirà properament, ja que abans l’Ajuntament vol concretar els termes de l’acord, perquè la seva intenció és reservar-se’n una part de l’ús per a millorar la difusió de l’emissora de ràdio municipal i la cobertura dels sistemes de comunicació de la Policia Local i altres serveis d’emergència.
El tinent d’alcalde d’Innovació, Carles Rion, ha manifestat que “la cessió culmina una tasca molt prolongada que ha fet aquest equip de govern per donar solució a un problema que no és competència municipal, però sí una demanda d’una part de la nostra ciutadania, centrada bàsicament al nucli de Segur i a un sector del nucli del Poble, al barri del Clos del Rectoret i rodalies”. Rion ha afegit que “el problema no és d’infraestructures, que són suficients per donar cobertura a tot el terme municipal, sinó d’equips de distribució del senyal, que és el que ara instal·larà la Generalitat”. El tinent d’alcalde també ha demanat a la ciutadania l’esforç que correspon a cadascú per adequar les antenes particulars per aconseguir una recepció òptima.
El 29 de maig passat, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, va anunciar a Calafell l’acord assolit amb l’Ajuntament. Segons va dir llavors Ausàs, “amb les dues torres decomunicacions que ens cedeix el municipi podrem donar cobertura a tots els veïns i veïnes de Calafell”. El conseller va afegir que “tot i que caldrà fer alguna inversió, l’ampliació del servei serà pràcticament immediata”.

També et pot interessar

Comentaris