Albert Zafra dimiteix com a president local d’ERC

13/07/2009 - 08:32h

El president de l’agrupació local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Vilafranca, Albert Zafra, va decidir dimitir del seu càrrec després de la reunió de l’executiva celebrada dilluns d’aquesta setmana, per discrepàncies significatives amb una part de la pròpia executiva.

altEl principal motiu de les diferències entre Zafra i algun dels seus companys en la direcció d’ERC ha estat la voluntat d’entrar o no a formar part del govern de Convergència i Unió (CiU) en minoria. Zafra creu que els companys de grup que pensen diferent de la seva postura tenen “massa pressa” per entrar al govern que encapçala l’alcalde, Pere Regull. Segons Zafra, ara “no és el moment perquè ERC entri al govern local, com tampoc no ho era abans amb el PSC al govern en minoria”.

Sobretot, opina el president local d’ERC des del mes de novembre del 2006, perquè “res apunta que cap altre grup s’apunti al carro del govern de CiU”, sorgit de la moció de censura presentada el mes d’abril passat. “Governar en minoria no és una bona estratègia de partit”, ha declarat també Albert Zafra, que opina que “quan un pensa que ha de seguir-se un camí i una part de l’executiva creu que cal seguir-ne un altre, el que has de fer és plegar o fer plegar l’executiva i formar-ne una de nova”. Amb la seva decisió, Zafra conclou que l’executiva d’ERC a Vilafranca podrà ara “recapacitar i muntar una nova executiva”.

Finalment, més enllà de la quantitat de persones de l’executiva d’ERC que pensessin de manera diferent a Zafra sobre la necessitat d’afegir-se al govern de CiU, el ja expresident del partit republicà creu que la seva decisió es fonamenta en el “pes específic” d’aquestes veus discordants. En aquest sentit, val a dir , per exemple, que la tesi de Zafra comptava amb l’oposició tant de la secretaria de política municipal com la d’organització d’ERC.

També et pot interessar

Comentaris