El “fair play” al Consell Comarcal s’escenifica amb el relleu a la presidència

Jordi Girona i Francesc Olivella. (Foto: Wifred Llimona)
10/07/2009 - 11:10h

El socialista Jordi Girona és des de dijous el nou president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès en substitució de Francesc Olivella (CiU) després que es fes efectiu el pacte que van acordar a principi de la legislatura totes les forces polítiques amb representació a l’ens segons el qual PSC i CiU es repartirien el mandat.
Jordi Girona i Francesc Olivella. (Foto: Wifred Llimona)No hi va haver sorpreses, doncs, i Girona va ser investit nou president amb la majoria aclaparadora que li van donar els vots de tots els consellers. Una vegada més es van donar mostres del “fair play” que ha presidit el mandat des del principi de la legislatura, una bona entesa que els portaveus de tots els grups polítics van coincidir a destacar com una de les claus de l’èxit per aconseguir fites tan rellevants com la redacció del Pla Director de l’Alt Penedès o la unanimitat en la reclamació i la defensa de la Vegueria Penedès. Aquests dos temes van ser els eixos dels discursos dels portaveus i també dels dos protagonistes del vespre, Olivella i Girona, en les seves intervencions de comiat i presa de posessió, respectivament.

El president sortint va fer un repàs exhaustiu a l’acció de govern duta a terme sota el seu mandat i va destacar que “el canvi de presidència no és un canvi de govern ni de programa, sinó un punt i seguit”.

En les intervencions dels portaveus es va coincidir a destacar la bona gestió duta a terme per Olivella a la vegada que tothom va mostrar el convenciment que la dilatada experiència de Girona en l’àmbit municipal jugarà a favor del bon funcionament de l’ens comarcal.

De la seva banda, el nou president es va mostrar crític, sobretot pel que fa a la reivindicació de més recursos per als ajuntaments i els també “pocs” que reben els consells comarcals. Girona es va comprometre a presentar al•legacions davant el departament de Política Territorial i Obres Públiques perquè s’aprovi el nostre Pla Director”. Per aconseguir totes les fites marcades, però, Girona va reclamar “anar a la una” per treballar per “un Penedès més just, amb les mateixes oportunitats per a tothom”.

D’altra banda, els discursos dels portaveus també van deixar entreveure la preocupació pel futur els Consells Comarcals davant la futura aplicació de la Llei de Reforma dels Governs Locals, que preveu relegar a un segon terme els ens comarcals en benefici dels municipis i les vegueries.

Jordi Girona serà el president del CCAP els pròxims dos anys, mentre que Francesc Olivella assumirà la presidència del consell d’alcaldes fins a final de legislatura.

També et pot interessar

Comentaris