Premis per a alumnes de l’escola Arsenal de Vilafranca

06/07/2009 - 09:02h

La recta final del curs 2008-09 ha portat un seguit de premis i de reconeixements pels treballs dels alumnes del Grau Superior en Ceràmica Artística i del Grau Superior de Joieria Artística de l’Escola Arsenal.

Per una banda, Eva Ortín, estudiant de primer de joieria ha guanyat el 2n Premi en el Concurs de la Insígnia del Mestre Artesà. La insígnia és una distinció que lliura la Generalitat per reconèixer la tasca de diferents personalitats del món de l’artesania. Eva Ortín va presentar un fermall molt original format per un marc de plata, setze cubs mòbils i una tanca imant. El disseny de la peça responia als conceptes de trajectòria, moviment i canvi que Ortín relacionava amb el camí professional d’un mestre artesà. Per altra banda, la proposta que Amanda de Pedro va presentar en el mateix concurs va merèixer la Menció Especial del Jurat per la seva simplicitat, originalitat i resolució, i la insígnia d’Alba Olivella va quedar entre les finalistes. Enguany, a aquest concurs promogut per Artesania Catalunya, hi havia estat convidades tres escoles que destaquen per seu prestigi en l’àmbit de l’art i del disseny: L’Escola Arsenal de Vilafranca, L’Escola de Llotja de Barcelona i l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona.
En un altre ordre de coses, cal recordar que Gisela Cabestany, també estudiant de joieria d’Arsenal, va ser guardonada fa unes setmanes amb el 1r Premi “Euro-bijoux” al Millor Disseny Europeu de Joies, i es van endur un gran reconeixement de la Fira Internacional de Bijuteria de Maó.

Ceràmica a Madrid i Barcelona
Després que el taller de ceràmica d’Arsenal fos convidat a realitzar una exposició a la seu barcelonina de l’Associació de Ceramistes de Catalunya, tres estudiants del cicle de ceràmica embalaven peces amb destinació a Madrid. Cada any, el Ministeri d’Agricultura (MARM) convoca un concurs nacional de ceràmica adreçat als alumnes de ceràmica de totes les escoles d’art de l’estat. El concurs finalitza amb una exposició a la seu central del MARM, on es van poder veure treballs d’Eve Ariza, Joan Muñoz i Jesús Ramon.

També et pot interessar

Comentaris