El Vendrell programa un muntatge d’òpera a l’aire lliure

03/07/2009 - 11:33h

El Vendrell gaudirà a final d’aquest mes de juliol, el dia 29, a les 11 de la nit i en plena plaça Vella, d’un muntatge d’òpera en un espectacle que es preveu excepcional des de diversos vessants. Primerament, perquè es podrà veure la representació de Pagliacci, l’òpera en un pròleg i dos actes original de Ruggiero Leoncavallo, a càrrec d’intèrprets professionals i alguna col•laboració de cantaires aficionats i figurants de la comarca del Baix Penedès. I també, per exemple, perquè es podrà gaudir d’aquest muntatge d’una manera molt propera, popular, a l’aire lliure i a preus molt competitius: 10 euros a peu dret i entre 15 i 20 euros per a les més de 300 localitats de seient que s’instal•laran a l’emblemàtica plaça al centre del Vendrell. Les entrades ja es poden adquirir a la sastreria de Joan Toldrà, director del muntatge, cada dia laborable de 5 a 8 de la tarda. El número de telèfon és el 977 66 04 54.
Pagliacci és una òpera basada en un fet real, ocorregut el 15 d’agost de 1875 a Sicília (Itàlia). Parla d’un grup de pallassos que anaven a actuar i acostumaven a passar el platet per recaptar diners. Un d’aquests pallassos, de nom Canio, s’assabenta que la seva dona (Nedda) vol marxar amb el ‘guapo’ del poble (Silvio). Sent com festegen, però no sap qui és el tal Silvio. Tot i que l’esposa no li ho diu, com a ‘bon’ sicilià acabarà matant la parella. Al cap de set anys dels fets, Leoncavallo va estrenar l’obra.
Un altre excepcionalitat sobre aquest muntatge previst per al Vendrell és que, segons ha explicat al 3d8 Joan Toldrà, a Catalunya només hi ha tres companyies que facin òpera al carrer: la del Liceu de Barcelona, els Amics de l’Òpera de Sabadell i la Coral Polifònica i el Cor d’Infants del Vendrell, els únics que són amateurs. Amb tot, per a la representació de Pagliacci, Toldrà ha contractat tres intèrprets professionals foranis -Andoni Barañano, Jong-Hoon Heo i Joan Garcia-, a més dels penedesencs Josep Rovira i Pilar Padilla.
L’espectacle també comptarà amb la participació de l’orquestra simfònica Ars Antica de Castelló de la Plana -amb una trentena de professors-, més d’una trentena de membres de les dues corals vendrellenques ja citades i el ballet i mims de l’Escola Dansa l’Aula 3 del Vendrell.
Quant als intèrprets, val a dir que Andoni Barañano és un tenor de Bilbao; Joan Garcia és un baríton vallesà membre del Lieder Càmera de Sabadell; Jong-Hoon Heo és un baríton sud-coreà afincat a Catalunya i amb una llarga trajectòria operística; Josep Rovira és un tenor de Calafell que va debutar en el món de la música lírica el 1994, estudia amb la soprano vendrellenca Griselda Ramon i, a més de membre de la Coral Polifònica del Vendrell i la Companyia Teatre Líric de Barcelona, actua arreu de Catalunya, i Pilar Padilla és del Vendrell, membre de la Coral Polifònica i amb un gran futur en el món de l’òpera.

També et pot interessar

Comentaris