Adif es nega a baixar la velocitat dels trens al seu pas per Vilafranca

02/07/2009 - 16:41h

Pere Regull es va reunir dilluns a Barcelona amb el director de la línia Madrid-Barcelona-Figueres, Antonio Hernández Gil, per tal de parlar sobre els problemes de vibracions i sorolls relacionats amb el pas de l’AVE per Vilafranca. Segons l’alcalde “va ser una reunió dura, amb diversos moments de tensió”.
Diverses reunions
L’alcalde va explicar que la trobada de dilluns amb Adif va ser una de les moltes reunions de treball que està tenint amb els responsables d’Adif. La propera reunió amb Hernández Gil és el 21 de juliol.
“En un mes i mig he aconseguit tres reunions amb alts càrrecs d’Adif, cosa que no és gens fàcil, per tant la cosa va avançant tot i que és un tema complicat, clar està. Però nosaltres hi dediquem el màxim de temps i esforços per solucionar-ho”, va afirmar l’alcalde que va afegir que “l’informe que va encarregar el PSC no era de seguiment i en no tenir el nostre informe tot va més lent perquè no podem fer res fins que no tinguem el resultat. És una llàstima haver perdut el temps”.
No baixar la velocitat
En aquesta reunió amb Adif a Barcelona, però, Regull va demanar que “fessin que els trens almenys durant l’estiu passessin més lents però ens van dir que no perquè, de manera general, la velocitat dels trens era un tema que controlava Renfe i ells no podien fer res. Vam dir almenys durant l’estiu perquè és quan la gent té les finestres obertes i el soroll encara molesta més, però de moment no hem arribat a un acord”.
Regull valora positivament, però, que els responsables d’Adif s’han compromés que “si el nostre estudi diu que les vibracions són excessives s’asseuran a la taula i parlaran tant amb nosaltres com amb els veïns”.
Límit legal?
Pel que fa al tema de la negociació econòmica, Regull confessa que és una de les parts “més complicades i cal veure com acaba, també depenent de què digui el nostre estudi”. Precisament sobre aquest estudi l’equip de govern espera que per la reunió del 21 de juliol estigui enllestit.
“L’estudi de l’Adif diu que les vibracions estan en el límit legal però esperem que el nostre informe no digui això perquè llavors sí que podem parlar i fer que rectifiquin”, afirma l’alcalde.
Regull, a més, explica que Adif ha incomplert una altra cosa: “a Madrid ens van dir que Adif de Barcelona ens enviaria un llistat de tots els edificis danyats, però d’això ja fa diverses setmanes i aquest llistat encara no el tenim”.
A més, pel que fa al tema acústic, Regull explica que “l’informe del Ministeri diu que es passen per molt poc i per això vol posar les pantalles acústiques però si el nostre estudi digués que es passen de més decibels, els podriem obligar a una cobertura total”.
Reunió pacificadora
Abans de la reunió de dilluns, tant polítics com veïns es van reunir per tal d’anar tots a una amb aquest tema. “Vam decidir no mirar enrere i deixar estar què s’ha fet i què no s’ha fet i esperar els nostres estudis, que seran els que ens determinaran com podem anar de nou a negociar amb Adif”, va afirmar Regull.
Per la seva banda, el cap de l’oposició, Francisco Romero, explica que la reunió conjunta va servir “per decidir el que ja s’havia decidit al març: que l’única opció és la integració total i que cal avançar amb l’informe de Cardona. Vam recuperar el fil de la història i sobretot els veïns van insistir que havíem d’anar plegats i que les declaracions i contradeclaracions eren perjudicials”.
Un altre tema que va voler puntualitzar Romero és que “no és veritat que no haguéssim fet reunions de seguimetn de les obres. El que vam fer són reunions operatives i no institucionals perquè aquestes últimes no es podien fer tan sovint perquè s’havien de fer a Madrid”.

També et pot interessar

Comentaris