Els Taller d’Éstiu de música i danses tradicionals de Vilafranca arranquen amb molt d’èxit de participació

alt
01/07/2009 - 10:25h

Del 6 al 10 de juliol juliol tindrà lloc la quarta edició dels Tallers d’Estiu de música i danses tradicionals, un cicle organitzat per l’Ajuntament de Vilafranca i l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet amb la col•laboració de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.
Al voltant de 45 persones s’han inscrit als tallers d’instruments, 19 persones a danses i 10 persones a polifonies.
L’instrument més demandat ha estat la gralla amb 20 persones inscrites, seguida del timbal amb 8 persones inscrites, el flabiol i l’acordió diatònic amb 6 inscripcions cadascuna i 4 persones al sac de gemecs.
El professorat d’instruments està format per Jesús Salius, David Morlà i Ferran Mulet (gralla), Iris Gayete (flabiol), Francesc Sans (sac de gemecs), Cati Plana (acordió diatònic) i Lluís Giménez (timbal).
Les classes d’instruments tradicionals tindran lloc del 6 al 10 de juliol i seran impartides a les aules de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet.
El taller de danses tradicionals tindrà lloc a l’Escorxador totes les tardes de 7 a 2/4 de 9 del vespre i serà impartit per Mònica Gispert, August Garcia i Ricard Serra.
El taller de Polifonies tradicionals treballarà melodies cantades a diferents veus. Es farà al claustre de Sant Francesc, els dies 8, 9 i 10 de juliol de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 del vespre. Hi participaran 10 alumnes i Sebastià Bardolet serà el professor.
Com a cloenda dels tallers, hi haurà la mostra de música i danses tradicionals al pati de l’Escorxador, dijous dia 9 i divendres dia 10 de juliol, de 9 a 10 de la nit. Dijous hi participaran els Grallers del Tec i la Cati Plana, amb l’acordió diatònic, que faran un repertori de música tradicional. L’alumnat de danses tradicionals faran la seva actuació acompanyats de l’acordió. Divendres serà el torn de tot l’alumnat d’instruments que mostraran el que han après durant el taller. També hi participarà l’alumnat de polifonies que faran una mostra de tot allò que han après durant el taller.

També et pot interessar

Comentaris