La Banda de Merza, convidada per la festa major de Vilafranca

alt
01/07/2009 - 09:59h

Els administradors de la festa major de Vilafranca d’enguany han presentat aquesta setmana la banda convidada per la més típica.
Així, l’escollida ha estat la Banda Artística de Merza que, fundada l’any 1828, és l’agrupació popular més antiga de Galícia.
L’any 1930 la banda es va dividir en dues formacions fins que el 1939 es va tornar a ajuntar i actualment és considerada una de les millors i més atractives bandes de la Comunitat Autònoma Gallega. Avui en dia està dirigida per José Rodríguez.
Aquesta banda ha actuat per tota la geografia gallega, Astúries, Cantàbria, València i Portugal, a més de realitzar gires per Veneçuela i Argentina. Fins al moment, la banda ha editat tres treballs discogràfics i actualment funciona també com a escola de música on hi ha 14 professors i més de 100 alumnes, 80 dels quals formen part de la banda.
Els administradors van explicar que havien escollit aquesta banda assessorats per gent que hi entén i que serà una banda que “compagina tots els estils, tant clàssics com més alegres per les cercaviles”.
Com ja és habitual, la banda està patrocinada per Caixa Penedès i la seva primera actuació a Vilafranca serà el dia 29 abans de la tronada davant l’oficina central de Caixa Penedès. Des de l’entitat, Xavier Montoliu va apuntar que havia estat “tot un encert que el concert es fes des de fa dos anys davant l’entitat i no dins ja que la sala s’havia quedat petita. Tots hem guanyat amb el canvi”.
A banda del dia 29 abans de la tronada, la banda actuarà,com sempre, el dia 29 i 30 a les sis de la tarda i a dos quarts d’una de la matinada al pati de l’escola Estalella Graells. A més el dia 31 també a l’Estalella Graells a les sis de la tarda i, com sempre, acompanyarà la processó i la cercavila durant tota la festa major.

També et pot interessar

Comentaris