Es presenten una Casa d’oficis i un Taller d’ocupació que donaran formació i treball a 48 persones aturades de Vilafranca

29/06/2009 - 11:03h

Aquest matí, en un acte al Saló de Sessions de la Casa de la Vila, s’ha donat inici a dues accions que, amb una durada d’un any, oferiran formació i treball a 48 persones aturades. Es tracta de la Casa d’oficis “Entorn Penedès” i del Taller d’ocupació “La ciutat de les persones 2”, que donen continuïtat a anteriors iniciatives endegades en aquest àmbit. A l’acte hi han assistit l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el regidor de Foment de l’Ocupació, Raimon Gusi, i la directora de l’oficina de Treball de la Generalitat a Vilafranca, Dora García. Els projectes ocupacionals de formació i treball com les cases d’oficis o els tallers d’ocupació tenen la particularitat de desenvolupar un projecte formatiu en base a un projecte productiu. En finalitzar el projecte, els /les participants tindran, a més d’una experiència de treball real, una qualificació que millorarà les seves possibilitats d’accés al mercat de treball. La ciutat, per altra banda, s’haurà beneficiat de la realització de l’Obra o servei previst en el projecte productiu.

En la Casa d’oficis “Entorn Penedès” hi participaran 16 joves menors de 25 anys en situació d’atur, dividits en dos mòduls de 8 alumnes cadascun. Un treballarà en l’àmbit forestal, continuant els treballs de restauració ambiental i construcció d’un itinerari naturalístic a l’entorn de la riera de Llitrà, i l’altre mòdul treballarà en l’àmbit de l’enogastronomia, tenint cura de la cuina de la Fassina i l’elaboració d’un receptari de cuina penedesenca que vinculi els productes del territori a la cultura del vi. El pressupost de la Casa d’oficis és de gairebé 240.000 euros, finançats en la seva major part pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

D’altra banda, el Taller d’ocupació “La Ciutat de les Persones 2” està destinada a persones majors de 25 anys en situació d’atur i constarà de 4 especialitats de 8 alumnes cadascuna. Es tracta concretament de mòduls de rehabilitació d’habitatges, jardineria, millora d’entorns urbans i ajuda a domicili i geriatria. El projecte productiu que es treballarà en cada especialitat són la rehabilitació d’habitatges del carrer de la Palma, núm. 24; el manteniment i millora de l’entorn de la muntanya de Sant Pau; el manteniment i millora del mobiliari urbà, zones verdes i altres espais públics de Vilafranca; i l’atenció a persones dependents tant en centres com en domicilis. En aquest cas el pressupost és de 780.417 euros, finançats també en la seva major part pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Els dos projectes de formació i treball finalitzaran el 28 de juny de 2010.

En els parlaments, Raimon Gusi ha destacat que, a banda d’obtenir una capacitació professional, les persones participants treballaran per millorar algun aspecte de la ciutat. Dora García ha explicat que les persones seleccionades per participar en aquests programes són persones que no perceben cap subsidi o estan a punt de finalitzar-lo i els ha demanat responsabilitat perquè s’ha quedat molta gent fora. Per cloure l’acte, l’alcalde Pere Regull ha animat els participants a aprofitar aquests projectes de formació i treball que es dedicaran a incidir en la millora d’aspectes importants per a la vila.

Comentaris