La CUP no es presentarà a les eleccions al Parlament de Catalunya

26/06/2009 - 09:57h

La Candidatura d’Unitat Popular, CUP, va decidir diumenge per majoria en una assemblea duta a terme a Girona no presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya el 2010.
L’assemblea va durar tot el dia i va agrupar uns 350 militants d’arreu dels Països Catalans. Van ser 161 militants els que van votar perquè la CUP no vagi a les eleccions i 148 que hi vagi.
Prioritzar les municipals
Els defensors del no afirmen que la CUP ha de concentrar els seus esforços a preparar les eleccions municipals del 2011. La CUP té uns 600 militants.
Així, finalment ha pesat més el no. Els militants de la CUP han decidit per majoria no presentar-se com a partit a les properes eleccions autonòmiques.
Les raons són que queda poc temps per als comicis i que consideren que no tenen assegurats recursos econòmics i humans per afrontar el repte amb garanties.
Deixen la porta oberta, però, que els militants del partit puguin participar d’una possible candidatura feta per diferents agrupacions de l’esquerra independentista, però la CUP com a tal no hi participarà.
El portaveu de la CUP, Josep Antoni Vilalta, va explicar que, d’altra banda, la CUP ha decidit centrar tots els seus esforços en les eleccions municipals del 2011 i poder augmentar així la representació que tenen a diferents municipis catalans. “Si som coneguts és gràcies al triomf en les eleccions municipals de fa dos anys”, ha dit.
200 vots a favor
La proposta de no anar a les eleccions al Parlament del 2010 estava signada també per l’agrupació local de Vilafranca, a banda de la de Berga, Vilanova i la Geltrú, Capellades, Sant Pere de Ribes i Sallent.
Aquestes agrupacions consideraven que, davant de la disjuntiva de triar entre eleccions municipals o autonòmiques, valia la pena prioritzar les eleccions municipals.
Finalment, es van ratificar totes les decisions i procediment de la jornada assembleària per àmplia majoria: 200 vots a favor, 53 en contra i 35 abstencions.

També et pot interessar

Comentaris