ERC de Vilafranca proposa 35 mesures per pal·liar la crisi

22/06/2009 - 14:26h

El regidor d’ERC a Vilafranca Pep Quelart i el president de l’agrupació Albert Zafra han realitzat aquesta setmana una roda de premsa on han volgut presentar un total de 35 mesures anticrisi. Aquestes propostes es posaran a disposició tant de tots els grups municipals per arribar a un consens com també a altres agents socials com ara associacions empresarials, sindicats,etc.
L’objectiu és tant pal•liar la situació que la crisi produeix a individuals i empreses i a més donar un impuls a l’economia per redreçar la situació econòmica i que no torni a passar.
Aval de l’ajuntament
Les propostes de caire de gestió de despeses són l’estalvi de despeses supèrflues, la contractació de desocupats i la reducció dels terminis de pagament quan sigui possible.
Pel que fa a l’impuls de la nova activitat empresarial, es proposa una ajuda als nous emprenedors mitjançant microcrèdits avalats per l’ajuntament així com el recolzament a la consolidació d’empreses i comerços, potenciació de tots els eixos comercials i difusió de la marca Penedès.
Pel que fa a les polítiques d’ocupació destaca un anàlisi de les necessitats d’ocupació, promoció de la compra de proximitat, priorització dels proveïdors locals de l’ajuntament i recerca activa de feina.
Gestió d’aliments i vestit
En temes de fiscalitat, fraccionament d’impostos, revisió de les ordenances fiscals i bonificacions asl nous establiments. De cara a l’acció social proposen polítiques de reinserció econòmica, serveis d’ajuda a les famílies i suport a l’accés a l’habitatge de lloguer.
En aquest apartat també demanen la creació de l’anomenat Economat. Seria un lloc de gestió d’aliments i vestit a preu simbòlic, amb accés a persones a partir d’un barem econòmic. L’Ajuntament hauria d’habilitar un espai físic en un lloc no comercial i signar un conveni amb Càrites o Creu Roja o similar per a la seva gestió.
Per altra banda també proposen mesures d’estalvi energètic,de promoció de la ciutat i un pla antifractura digital, amb la creació d’una xarxa wi-fi i formació en l’ús d’aquesta tecnologia. Amés a més es vol crear un fons de contingència i la signatura del ‘Pacte de Vilafranca per a la cohesió davant de la crisi’, que seria un compromís de tots els partits i entitats econòmiques de responsabilitat unitària davant aquesta situació.

També et pot interessar

Comentaris