Les obres de la presó de Sant Llorenç s’iniciaran un any tard

19/06/2009 - 10:42h

Sant Llorenç d’Hortons hauria d’haver començat el primer semestre d’aquest any la construcció de la presó de dones que s’ha d’ubicar al municipi, però sembla que els problemes amb el finançament de la Generalitat faran que l’inici de la construcció es retardi, com a mínim, un any.
Segons informava el diari Avui el dissabte passat, fonts coneixedores del projecte atribueixen la demora al desacord del govern català i el de Zapatero en matèria econòmica, cosa que fa temps que té collada la gestió de l’administració catalana.
La consellera de Salut va visitar el mes d’agost passat el municipi i va fer unes declaracions on assegurava que les obres havien de començar entre el gener i el juny d’aquest any i que s’allargarien per un període de dos anys. Àlex Jover, alcalde de Sant LLorenç, ha confirmat al 3d8 que el consistori hortonenc estava al corrent d’aquest retard, però que això no suposarà cap problema per a la població.
L’equipament, que sembla es començarà a construir a inici del 2010 i acabarà el 2012, podria donar feina a gairebé un miler de persones. Segons havia explicat Jover amb anterioritat a aquesta notícia, no tots els treballadors que formin part de l’equip de la presó seran de Sant Llorenç, però l’Ajuntament ja treballa des de fa anys en la formació dels ciutadans perquè preparin les oposicions que es convocaran per accedir als llocs de treball, i la majoria hi puguin tenir feina.
La presó de dones es troba ara en la fase de redacció del projecte de serveis viaris, que ha d’establir quina serà la xarxa d’infraestructures que han de fer accessible la presó.

També et pot interessar

Comentaris