Caixa Penedès tindrà un nou espai cultural a Barcelona el 2010

19/06/2009 - 08:07h

Ubicat al barri de la Ribera, al carrer de la Princesa, núm. 21, el futur Centre Cultural Caixa Penedès – Espai Subirachs (CCCP-ES) ja comença a configurar-se. Aquesta setmana es va fer la seva presentació oficial en un acte presidit pel conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras.
El CCCP-ES neix amb la vocació de ser un espai obert als corrents culturals d’arreu i actuarà com un centre dinamitzador en aquest àmbit, juntament amb la resta de centres culturals de Caixa Penedès.

El nou centre acollirà de manera permanent una selecció de l’obra de l’escultor Josep Maria Subirachs i disposarà d’un auditori, amb capacitat per a fins 200 persones, per a la realització de tot tipus d’actes culturals, així com diverses sales destinades a l’organització de reunions i tallers, entre d’altres esdeveniments. En conjunt, una superfície de prop de 4.000 m2 (2.660 sobre rasant i 1.230 sota rasant) organitzats en dues plantes soterrani, planta baixa i cinc plantes superiors que suposarà una inversió de 10 milions d’euros.
La col·lecció permanent estarà composada per una part important de la creació artística d’en Subirachs articulada cronològicament dins l’Espai Subirachs. Així, es mostraran des d’obres primerenques fins a obres de concepció metafísica de la seva darrera etapa, que es concretaran en més d’un centenar d’escultures, 70 dibuixos i una selecció de 45 pintures. L’exposició també inclourà diversos exemples d’obra gràfica i de medalles.
El CCCP-ES, que té prevista la seva inauguració durant el primer trimestre del 2011, ha estat concebut pels arquitectes Ramon Sanàbria i Lídia Planas.

També et pot interessar

Comentaris