CiU admet l’error en l’afer de Tuyà i se suma a la seva pròpia reprovació

18/06/2009 - 11:07h

En el ple de dimarts, el PSC va portar a aprovació una moció on es demanava la reprovació de l’equip de govern per incompatibilitat en les dedicacions de Maria Josep Tuyà.
En la moció, els socialistes afirmen que Tuyà (que treballa a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix) “en cap cas demana la compatibilitat de les dues dedicacions i el 28 d’abril només demana una reducció de la seva dedicació a Valldoreix mantenint un 60% i, sumant la dedicació del 80% de Vilafranca, fan un total de 140%, cosa que és totalment il·legal”.
Pressions del PSC?
En la moció el PSC apunten que “Tuya obté un sou del 180% durant el mes de maig perquè estava treballant en els dos llocs i no havia demanat la compatibilitat”. Pel portaveu del PSC, Francisco Romero, “la regidora va demanar per primera vegada la certificació de compatibilitat l’endemà del ple on nosaltres ho vam denunciar i això és un fet molt greu perquè és un frau de llei”.
Quan li va tocar defensar la moció, Romero va afirmar que “el que podria haver quedat en el nostre prec ha tirat més enllà perquè no tolerem que se’ns acusi de pressionar perquè no li acceptin la reducció de jornada. No és un tema que hem creat nosaltres.”
L’alcalde, Pere Regull, va va ser l’encarregat de defensar el govern i ho va fer així “a l’entrar al govern teníem pressa per desencallar la màquina. Tuyà va estar venint tot el mes de maig en un 80% perquè tenia el compromís verbal de Valldoreix que li donarien la reducció de jornada, però no va ser així i ens va sorprendre que els socialistes sapiguessin més que ella mateixa. L’endemà del ple li van dir que no li acceptaven i seguidament el dia 1 de juny Tuyà torna els diners perquè a Valldoreix havia cobrat com si hi hagués anat el 100%, cosa que no va fer”.
Regull va afegir que “hi va haver un error, però no mala fe i vam rectificar en saber-ho. Si tothom ens vota la nostra reprovació, nosaltres també ho farem”. A més Regull va explicar a més que “mai s’ha presentat un informe de compatibilitat per cap regidor en aquest ajuntament i per tant no veig perquè critiqueu una cosa que mai heu fet vosaltres”.
Des d’ICV, Bernat Villarroya va anunciar que s’abstindrien perquè “tenen els cent dies de gràcia i tothom es pot equivocar i la reprovació no aporta res, només crear mal ambient”.
Pep Quelart, d’ERC, va anar pel mateix sentit dient que “sembla que hi hagi la voluntat d’un cert mobbing polític per part del PSC i no entenem aquest tipus d’oposició. S’ha de ser més nobles”.
El govern es reprova
Josep Ramon Sogas, del PP, va anunciar que també s’abstindria perquè “ha estat un error, s’ha rectificat i esperem que no es torni a repetir”.
Per part de la CUP, però, Xavier Navarro va anunciar que votarien a favor de la reprovació perquè “No és res tan greu el fet de reprovar una determinada acció. De totes maneres la nostra reprovació és més petita perquè ens falta informació”.
Pere Regull va afirmar que ells mateixos també es reprovarien ja que l’opció majoritària era aquesta o, si més no, ningú votava en contra de la reprovació.
D’aquesta manera, sorprenentment, la reprovació de l’equip de govern va tirar endavant amb els mateixos vots de l’equip de govern, els del PSC i els de la CUP. Els regidors d’ERC, ICV i PP es van abstenir.
Altres temes
Val a dir que en el ple també es van aprovar altres temes com els comptes anuals de la societat d’habitatge o la petició de compatibilitat per activitats privades presentada per un funcionari municipal. A més, també es va aprovar la delegació a favor de la Diputació de Barcelona de funcions de gestió i recaptació de determinats ingressos i la representació municipal a l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació o la representació municipal en els consells escolars. També es va aprovar la moció de la CUP en defensa dels drets dels pobles indígenes de l’Amazònia.

També et pot interessar

Comentaris