Condemnat a setze anys de presó per haver defenestrat la seva dona a Vilafranca

15/06/2009 - 08:38h

 L’Audiència de Barcelona ha condemnat a Leonardo Taceo, un bolivià de 39 anys, a setze anys de presó per assassinat amb traïdoria, amb l’agreujant de parentesc i l’atenuant d’embriaguesa, i un delicte de violència domèstica. La sentència arriba després de que un tribunal popular declarés provat que l’acusat havia maltractat la seva dona i que, la nit del 19 al 20 d’agost de 2006, l’havia matada durant una discussió llançant-la per una de les finestres del pis on vivien, a Vilafranca. La víctima no va poder defensar-se perquè estava beguda, era baixeta i el processat va barrar-li el pas impedint que fugís.

El tribunal popular va declarar provat que uns tres mesos abans de la nit dels fets, Leonardo va maltractar la seva dona, tot i que aquesta no el va denunciar mai. Durant una discussió, va pegar-la varies vegades per tot el cos, causant-li nombrosos hematomes.

La nit dels fets, Leonardo va anar més enllà. El processat i la seva dona van discutir per motius de gelosia un cop va acabar la festa que havien celebrat al seu pis, al carrer Casals de la localitat, on convivien amb tres persones més.

De sobte, el processat va empentar la víctima per la finestra i va llançar-la al buit. A causa del impacte contra la calçada i la vorera, la dona va patir diverses fractures a la cama dreta, al nas i al crani, que van provocar-li un traumatisme cranioencefàlic mortal.

Tot i que durant el judici Leonardo va dir que només havia tingut una discussió ‘lleu’ amb la seva companya, quan va ser detingut l’acusat va confessar el crim a la policia quan li van prendre declaració a l’endemà.

Amb tot, la magistrada ha condemnat a Leonardo a quinze anys i mig de presó pel delicte d’assassinat amb traïdoria i sis mesos pel de violència domèstica. A més, haurà d’indemnitzar a cadascun dels fills de la víctima amb 90.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris