Els veïns de l’Espirall promouen una plataforma per la seguretat i el civisme a Vilafranca

12/06/2009 - 09:59h

El propietari del restaurant Kassba de l’Espirall, Josep Zafra, es va reunir fa uns dies amb l’alcalde Pere Regull per abordar el problema de la inseguretat al barri de l’Espirall.
Un problema que, tal i com vam publicar ja fa uns dies, Zafra creu que cada cop va a pitjor i sobretot creix per culpa “d’un determinat tipus de persones que vénen a Vilafranca a fer mal. La terra és de tothom, però amb respecte”. Segons Zafra, aquesta inseguretat s’ha agreujat molt des de finals de l’any passat fins ara.
De la reunió amb Regull, Zafra en va sortir força animat ja que, segons explica aquest veí de l’Espirall, “vaig veure l’alcalde força disposat a acabar amb els nostres problemes”.
Més policia al barri
Zafra li va demanar a Regull “que hi hagi una mica més de mà dura per part de la policia, que aquestes persones no puguin fer i desfer com vulguin i també més presència policial”.
Zafra comenta, a més, “que el cal és netejar la cara del barri i vigilar molt els pisos patera perquè a Vilafranca hi viu moltíssima més gent de la que hi ha censada”. El veí, a més, diu que “la solució l’han de trobar de manera política i jo crec que els jutjats s’han de cansar de rebre les nostres denúncies i així potser ens faran cas”.
Precisament per tractar d’aquest seguit de temes, un grup de veïns i comerciants es van reunir dilluns al vespre al local del Centro Rociero de l’Espirall, una reunió que va comptar amb la presència de l’alcalde i també de Maria Josep Tuyà, regidora de Seguretat Ciutadana.
Plataforma cívica
En la reunió, on van assistir una trentena de persones, Zafra va voler deixar clar, abans de res, que “no anàvem en contra de cap col·lectiu sinó que simplement al barri estàvem preocupats per la degradació que estem vivint”. Els veïns saben que la resposta no serà immediata però demanen solucions.
D’aquesta manera, la conclusió a la qual van arribar va ser la necessitat de crear una plataforma per vetllar temes de civisme i seguretat. Aquesta plataforma es crearia amb la unió de totes les associacions de veïns del municipi. Zafra ha començat ja ha posar-se en contacte amb les associacions “per veure què tal respiren”. En aquesta plataforma hi hauria d’haver un portaveu i s’hauria de reunir periòdicament amb autoritats per fer un seguiment de la problemàtica.
Policia a peu
En la reunió els veïns van demanar a l’alcalde i a la regidora que la Policia Local es passegés pel barri, que no anés sempre amb cotxe i, a banda, segons Zafra, “ens sembla bé l’aposta de l’Ajuntmaent del policia de barri, però volem un agent actiu”. Els veïns també es van queixar de la falta d’efectius, sobretot a les nits o els caps de setmana.
En la reunió Zafra va quedar amb l’alcalde que d’aquí unes setmanes es reuniran de nou en una taula-rodona representants de l’Ajuntament, Mossos d’Esquadra, Policia Local i veïns per acabar de parlar de solucions. En aquesta reunió -que possiblement serà després de la festa major- se sabrà ja si es pot constituir o no aquesta plataforma cívica per Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris