La 9a Festa-torneig Joan Petit d’hoquei ja escalfa motors a Sant Sadurní

alt
12/06/2009 - 09:36h

El Saló de plens de l’Ajuntament de Sant Sadurní va acollir dilluns al vespre la presentació oficial de la 9a edició de la Festa-Torneig Joan Petit Amics dels Nens amb Càncer, que se celebrarà el proper 20 de juny a la capital del cava. Aquest torneig, que es va organitzar a Vilafranca ara fa tres anys, es va crear el 2001 amb els principals objectius de conscienciar i sensibilitzar la societat davant del càncer, una malaltia que també afecta els infants, i recaptar fons per combatre-la. 

L’alcalde de Sant Sadurní,  Joan Amat, va voler agrair a la presentació del torneig la col·laboració de les entitats i les empreses en l’organització d’aquesta jornada solidària. “Aquest és un tema prou compromès que afecta moltes famílies. Donant supot a aquest acte i a la festa Joan Petit també ajudem a tots els que pateixen aquesta malaltia. Hem de seguir apostant per la investigació per tal de lluitar i avançar per combatre aquest problema”.
Joan Torner va voler subratllar que “jo he tingut la sort de jugar quatre anys a Sant Sadurní, aquí estic com a casa i em sento molt acollit, així que no se’m fa gens estrany venir a celebrar la nova edició de la festa Joan Petit a la capital del cava“, va explicar el que va ser exjugador del Noia Freixenet a final dels 80 i principi dels 90, equip amb el qual va conquerir una Lliga i una Copa d’Europa, entre d’altres èxits esportius destacats. 
“Quan juguem un partit davant un rival tan difícil com és el càncer s’ha de fer en equip, unint esforços, deixant-nos de prejudicis i encarant la situació amb valentia”, va subratllar el president de la Fundació, que va reconèixer els temors de fer front a una malaltia que es té present entre els adults però que resulta més desconeguda en els infants.
Pere Salvador i Núria Ronda, en representació del CE Noia i l’escola d’hoquei de l’Escola Sant Josep, van intervenir també per destacar el paper dels voluntaris i la bona predisposició de les entitats per tal de col·laborar en l’organització d’aquesta jornada. 
L’acte va comptar amb la presència de Joan Torner, exjugador d’hoquei patins i president de la Fundació Joan Petit, membres de l’Escola d’hoquei del Col·legi Sant Josep i el Club Esportiu Noia Freixenet, organitzadors de l’edició 2009, així com representants d’algunes empreses col·laboradores. En l’àmbit institucional van participar-hi també l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, acompanyat pel regidor d’Esports, Xavier Rojo, i la titular de Benestar Social, Maria Rosell.
El proper dimarts, tindrà lloc la recepció institucional als equips que prendran part al torneig. Al voltant de 350 nens i nenes de 3 a 6 anys procedents de clubs de tot Catalunya i Andorra prendran part en aquesta festa-torneig de Sant Sadurní. L’acte de la setmana vinent també servirà per a presentar el padrí d’aquesta edició, el capità del DKV Joventut, Pau Ribas, i per fer el traspàs de la cullera, símbol de la festa-torneig Joan Petit, per part de Lloret, localitat que va organitzar l’edició de l’any passat.
Actes ludicofestius
Tal i com es va avançar durant la presentació de dilluns, a més del campionat d’hoquei patins, el torneig Joan Petit comptarà amb un bon nombre d’activitats paral·leles que amenitzaran la vetllada dels que assisteixin a l’Ateneu Agrícola de Sant Sadurní el proper 20 de juny. 
Aquestes activitats començaran un dia abans del torneig amb la xerrada ‘El càncer infantil: mites i realitats’, que se celebrarà a 2/4 de 8 de la tarda al Casal d’Entitats, i que comptarà amb la intervenció de la doctora Carmen de Torres, coordinadora del Laboratori de Tumors de desenvolupament de l’Hospital Sant Joan de Déu.
El dia 20 de juny, el torneig s’encetarà a les 10 del matí amb una festa de benvinguda als equips participants en la qual intervindran els timbalers Tabalots, els Diables Se m’n Refum, els gegants de Sant Sadurní, l’Associació de la Festa de la Fil·loxera i els Falcons País del Cava. Tot seguit, s’oferirà per als pares i acompanyants dels nens que participaran al torneig la possibilitat de visitar diferents caves i cellers del municipi. A les 11 del matí, hi haurà jocs d’animació per als petits.
A la tarda, i abans del campionat d’hoquei, s’ha organitzat un espectacle infantil. A  partir de les 4 de la tarda, es disputarà el torneig que finalitzarà a 2/4 de 7 de la tarda amb un espectacle de cloenda al qual participaran diferents entitats sadurninenques. Una hora més tard, ja per donar per tancada la 9a edició de Torneig Joan Petit, es farà una petada de diables solidària.

També et pot interessar

Comentaris