Un projecte ambiciós per a un Museu Casteller interactiu

12/06/2009 - 09:04h

Després d’anys d’espera i diversos projectes sobre la taula, finalment ahir es va presentar amb tots els honors a Valls la proposta definitiva del futur Museu Casteller, signada per l’arquitecte Daniel Freixes.
El projecte preveu un museu ubicat al marge esquerre del torrent del Catllar i integrat al màxim en el paisatge en una superfície exterior de 10.000 m2 i una interior de 3.000 m2, costarà 10 milions d’euros i les obres començaran a principi de l’any que ve.

El projecte museogràfic especifica que el vestíbul es convertirà en una gran sala polivalent reservat per a activitats massives. A través d’aquest vestíbul s’accedirà als diferents espais expositius separats per àmbits: els castells i l’impuls de la verticalitat, arquitectures humanes, terra de castells. Valls, l’origen, els castellers, les colles, la tècnica i les construccions, les actuacions, la música, l’afició, els castells al món, història i cronologia.
Dani Freixas ha cuidat fins el darrer detall per tal d’integrar en un mateix espai una tradició històrica amb el futur obert i plural que el fet casteller té al davant. Les explicacions, aptes tant per a entesos en la matèria com per a novells, tindran el suport de les noves tecnologies, que seran presents de manera evident a través de videoprojeccions, diorames, modelismes i efectes visuals aconseguits amb miralls, entre d’altres suports.
Un dels objectius és que el visitant del museu s’insereixi de tal manera amb el que l’envolta que tingui la sensació que participa de l’activitat castellera des de diferents angles. Així, en l’àmbit dedicat a les actuacions, aquest espai estarà presidit per un elevador que permetrà pujar cinc persones fins a 13 metres d’alçada de manera que el visitant experimenti en directe experiències físiques típiques dels castells com són el vertigen i l’alçada.

També et pot interessar

Comentaris