Artivisme o com canviar la societat a través de l’art

10/06/2009 - 07:14h

Mostrar diferents disciplines artístiques com a eina vàlida per transformar la societat. Aquesta és la intenció amb la qual neix un nou certamen a Vilafranca, l’Artivisme, batejat com a mostra de creacions per a la transformació social. Organitzat pel grup vilafranquí de teatre de carrer Els Trobadors nascut del GEP, durant quatre dies, del 26 al 30 de juny, es reuniran a Vilafranca cinc grups culturals de diversos àmbits per donar a conèixer les seves propostes.
El festival, tot i disposar de pocs recursos, esdevé ja d’entrada internacional gràcies a la presència de la Red Juvenil de Medellín, actualment en gira per Europa i que s’encarregarà de tancar el certamen el dia 30 a les vuit del vespre al pati de l’IES Milà i Fontanals. Serà l’únic espectacle de pagament, una entrada solidària de 3€, destinats a l’escola popular d’aquesta entitat. El grup presentarà Entre cuerpos i tambores habla la esperanza, una proposta de teatre i dansa que vol donar a conèixer la problemàtica de la societat colombiana.

Teatre amateur
La mostra, però, començarà el dia 26 a les deu de la nit al teatre Cal Bolet amb la representació teatral de la companyia amateur El Molí dels Monjos, que posarà en escena Paraules encadenades, de Jordi Galceran.
L’endemà, dia 27, a dos quarts de deu de la nit a la plaça Jaume I, Els Trobadors presentaran el seu quart treball com a companyia, Ouroboros, una reflexió sobre el paper dels individus dins del col·lectiu.
Acte seguit, cap a un quart d’onze de la nit al mateix escenari, davant del palau Baltà, el grup planenc AraÉsDemà presentarà l’Eskamot poètic de Miquel Martí i Pol.
La programació torna el dia 29 a les vuit del vespre a la sala 3 de l’Escorxador amb un videotaller a càrrec de l’associació cultural barcelonina L’aranya creacions, que oferirà els curtmetratges Mujeres públicas y activas i Renacientes.

També et pot interessar

Comentaris