L’Ajuntament de Calafell aprova dos crèdits per més de sis milions d’euros per a inversions fins al 2011

09/06/2009 - 18:52h

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat la planificació de les grans inversions que farà en els tres propers anys i ha tancat el finançament necessari per tirar-les endavant. En aquest sentit, concertarà un parell d’operacions de crèdit per un import superior als 6 milions d’euros.
El pla preveu un finançament extraordinari que ha estat aprovat per la Generalitat, atesa la solvència econòmica de l’Ajuntament, segons el govern local i que permetrà no tan sols posar al dia el retard històric dels serveis i equipaments del municipi, sinó generar ocupació mitjançant l’obra pública local en un moment en què és molt necessari crear llocs de treball.
El ple calafellenc ha aprovat ja una operació de crèdit per import d’1.892.855,88 euros que es destinarà a l’adquisició d’un terreny per a la construcció del nou CAP del nucli de Segur de Calafell i altres equipaments (1,4 milions d’euros) i per a les millores que s’han introduït en el complex de piscines Vilarenc Aqua, que s’està acabant de construir (492.855,88 euros). L’aportació a la piscina permetrà reforçar-ne el perfil turístic i abaratir els abonaments, segons el govern calafellenc.
D’altra banda, també ha tirat endavant la concertació d’una altra operació de crèdit, per import de 4.310.000 euros. 591.022,16 euros. En aquest cas, els diners es destinaran a les obres de renovació del nucli històric de Calafell, que ja podran començar després de l’estiu amb la conversió de la plaça de Catalunya en zona de vianants. 2.210.357,14 euros seran per a la remodelació del Passeig Marítim del nucli de la Platja, actualment en execució, i per a la recuperació medioambiental del litoral. I els 1.508.620,70 euros restants es destinaran a una millora de l’espai urbà del nucli de Segur, a més de la que s’està executant actualment dins del Fons Estatal d’Inversió Local (Pla Zapatero. Els diners es dedicaran a la renovació de carrers i molt especialment a donar una empenta a la senyalització del nucli, que és obsoleta i té insuficiències incomptables.

També et pot interessar

Comentaris