Desmantellat al Vendrell un grup que cometia robatoris pel mètode del butró

08/06/2009 - 08:33h

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat al Vendrell un grup organitzat que es dedicava sobretot als robatoris amb força a naus industrials pel mètode del butró. És a dir, mitjançant la perforació de parets per accedir als edificis assaltats.
El grup, format per deu persones, estaria també darrera de diversos robatoris a habitatges i a vehicles, i se’ls relaciona també amb el tràfic de drogues i la falsificació de bitllets a petita escala. La desarticulació del grup organitzat més actiu de la zona ha permès resoldre robatoris perpetrats a les comarques del Baix Penedès i Tarragonès. La investigació continua i no es descarta que es pugui relacionar als detinguts amb altres fets delictius similars. Tampoc es descarten més detencions.
L’operació policial es va iniciar fa quatre mesos després de detectar-se diversos robatoris a naus industrials del Tarragonès i el Baix Penedès. Es va saber que darrera d’aquests robatoris pel procediment del butró hi havia un grup de persones amb unes tasques predefinides i especialitzades.
Mentre alguns membres del grup es dedicaven específicament a la localització dels objectius i la sostracció dels objectes, d’altres s’encarregaven de l’emmagatzematge i, finalment, també de la distribució del material sostret a les naus. Els investigadors, però, també els relacionen amb robatoris a habitatges i a l’interior de vehicles.
L’operatiu va culminar amb l’escorcoll a quatre domicilis del Vendrell on els investigadors van poder recuperar nombrosos objectes, com ara televisors de plasma, ordinadors portàtils, més de trenta telèfons mòbils, aparells d’àudio.
També es va intervenir diversa documentació d’identitat i bitllets presumptament falsificats, així com cocaïna i haixix i armes de foc. I, a més, es van dur a terme dues inspeccions més a un locutori i un taller mecànic del Vendrell, on els membres del grup emmagatzemaven més objectes.
Hi hagut una desena de detinguts relacionats amb aquest fet, de cinc nacionalitats diferents.

També et pot interessar

Comentaris