Els Juliols de la UB inclouran també aquest any un curs sobre el vi

05/06/2009 - 10:15h

 L’auditori de Vinseum de Vilafranca va acollir dilluns al migdia la presentació del curs “El vi: els sentits i el paisatge”, que s’impartirà entre el 13 i el 17 de juliol d’enguany a la capella de Sant Pelegrí de Vinseum. Aquest curs s’emmarca en l’oferta acadèmica que porta per nom Els Juliols i que organitza la Universitat de Barcelona per donar continuïtat als estudis dels alumnes que ho desitgin, durant els mesos d’estiu. Aquest és el segon any consecutiu que aquest curs es farà a Vilafranca, el qual va obtenir un èxit important en la passada edició, gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament de Vilafranca i la UB. A la presentació del curs, hi van intervenir Josep Soler, president de VINSEUM, Raimon Gusi, regidor de Cultura de l’ajuntament de Vilafranca,i Joan Cuscó, coordinador del curs.
Una de les novetats més destacades de l’edició d’enguany és que s’ha hagut de doblar la capacitat del curs ja que, l’any passat, hi va haver gent inscrita que no hi va poder assitir per manca de places. Cuscó va deixar clar que, tot i que els eixos del curs segueixen sent l’enoturisme i les cultures del vi, la programació i el professorat cada any són nous. Enguany el fil conductor del curs, que tindrà una durada de 20 hores, seran els cinc sentits. Tot i que aquests cursos serveixen per a reconèixer crèdits universitaris, són oberts al públic en general, ja que aquesta és una finalitat dels cursos d’estiu de la UB. A banda de les sessions teòriques, al curs també n’hi haurà de pràctiques de tast de vins i es faran visites a diferents cellers com les Caves Castell-roig i Caves Vilarnau.
La inscripció als cursos de la UB, entre els quals el que es farà a Vilafranca relacionat amb el vi, ja és oberta. Per a més informació es poden consultar les pàgines web www.vinseum.cat i www.ub.edu.

També et pot interessar

Comentaris