El Consell Regulador del Cava qualifica la collita 2008 “d’excel·lent”

05/06/2009 - 10:08h

 

l Comitè de Cata del Consell Regulador del Cava, després d’haver finalizat el procés de qualificació dels vins base cava recollits durant la temporada de verema de l’any passat, ha donat a conèixer aquesta setmana la valoració qualitativa de la collita 2008. Segons el comunicat emès pel màxim òrgan que regula la Denominació d’Origen Cava, la decisió presa de manera unànime ha estat la de proposar al Ple del Consell qualificar aquesta collita d’”excel·lent”.
Segons el comunicat, el Comitè de Cata (que és qui s’encarrega de fer el procés de valoració del vi base cava recollit) ha tingut en compte les dades analítiques ponderades per tipus de vins de totes les partides que s’han presentat a qualificació, la seva puntuació en cata, així com el comportament i evolució que observen en la seva experiència professional.
La qualificació d’”excel·lent”, tal i com explica el Consell Regulador del Cava, se li dóna amb caràcter general al vi base de la collita 2008, que preludia la qualitat del cava que s’obtindrà després del seu procés d’elaboració. Una de les notes de singularitat de la valoració d’aquest any ha estat el comportament qualitatiu de la varietat xarel·lo, una de les tradicionals que entren a formar part dels vins base.
Els aspectes més importants que han afavorit els factors de qualitat del raïm han estat el bon desenvolupament vegetatiu, la cuidada sanitat amb què ha arribat al celler, el lent procés de maduració amb diferències importants de temperatura entre el dia i la nit que ha propicit la formació d’aromes, l’equilibri en el contingut d’àcids i la graduació alcohòlica.
La verema de l’any pasat es va desenvolupar entre mitjans del mes d’agost i mitjans del mes d’octubre, i el període de qualificació ha durat uns quatre mesos, des de novembre fins al febrer. S’han qualificat 165 milions de litres, dels quals 151,5 milions són de vi blanc i 13,5 de rosat.

 

També et pot interessar

Comentaris