Reestructuració del cartipàs perquè Tuyà no obté reducció de jornada

04/06/2009 - 09:19h

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, han realitzat aquesta setmana una roda de premsa per lamentar que l’Ajuntament de Valldoreix no ha atorgat a la regidora de CiU Maria Josep Tuyà la reducció de jornada.
Regull ha afirmat que Tuyà tenia l’acord “de paraula” i s’ha sorprès perquè era un tema “assumit ja que Tuyà ha estat treballant aquest últim mes a Vilafranca en un 80% com si ja li haguessin donat la reducció”. Des de l’equip de govern també s’ha dit que “les pressions polítiques que hi ha hagut perque no se li doni fan mal però ens en sortirem”. Com Tuyà havia cobrat de Vilafranca el sou que li corresponia per 80% de la jornada, la regidora retornarà aquests diners als comptes municipals perquè des de Valldoreix va rebre el 100% del sou.
Amb la reestructuració, Tuyà passa a cobrar només per assistència i, segons Regull, s’estalvien així “no els 103.000 euros que vam dir sinó 120.000”. Amb aquests diners pagaran els treballadors en suplència que va autoritzar el PSC ja que la partida estava esgotada i, a més, aquests diners també serviran per pagar l’assessor que negociarà el conveni.
Amb la restructuració, l’alcalde es queda amb les regidories de Comunicació, Governació i Vegueria. Aureli Ruiz amb Urbanisme, Hisenda i Via pública; Dolors Rius amb Comerç, Participació ciutadana i barris; Maria Josep Tuyà amb Seguretat ciutadana i Recursos humans i Raimon Gusi amb Cultura i Treball. Els altres queden tal com estaven.

Indemnització

Regull ha informat també que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya condemna l’Ajuntament a indemnitzar en 200.00 euros tres paradistes del mercat de Sant Salvador perquè durant les reformes del mercat aquests van perdre les parades sobre les quals tenien dret.
La sentència considera que l’anterior equip de govern no va actuar “amb diligència” i per tant ha de pagar. Des del nou govern estan especialment molestos amb aquest fet perquè, segons Regull, “el que no podem fer és anar retallant de tot arreu i ara haver de pagar 200.000 euros per la seva mala gestió. Intentarem arribar a un acord amb els paradistes, però és patètic”.

També et pot interessar

Comentaris