El Centre Àgora acull la 7ª Jornada de l’Emprenedor

01/06/2009 - 09:25h

Fa uns dies es va celebrar al Centre Àgora la 7a Jornada de l’Emprenedor, una jornada dedicada al món de l’emprenedoria, amb una participació més de 80 persones, entre emprenedors i estudiants.

La primera part de la jornada, que té com a objectiu el contribuir en l’aprenentatge de l’ofici d’emprendre, va comptar amb la intervenció de diversos ponents. En primer lloc, Josep Albertí, promotor de l’empresa Xarxa Grera, SL, va explicar al públic assistent la seva trajectòria com emprenedor, alguns èxits i també alguns fracassos que van derivar en un seguit de consells d’interès per als emprenedors. Seguidament va ser Raquel Azanza, consultora d’Addis Consultors i experta en grafologia, qui va introduir als assistents a la jornada en la ciència de la grafologia com a eina útil per als empresaris en la selecció dels seus col•laboradors. La darrera intervenció va anar a càrrec de Gerard Santos, membre de la Jove Cambra Internacional de Vilafranca, que va parlar de lideratge i de les habilitats que acompanyen a la figura del líder.

Seguidament es va donar pas a la segona part de la jornada, que té per finalitat homenatjar la creativitat i la iniciativa emprenedora dels joves penedesencs: l’acte de lliurament dels premis de la 7a edició del concurs Creajove. El Jurat el van formar representants de Caixa Penedès, de l’ADEG, d’UEP, de l’IES Intermunicipal de Alt Penedès i de l’Ajuntament de Vilafranca, que van haver de decidir entre les 63 candidatures presentades.

El palmarès Creajove 2009 va ser el següent: El premi al millor projecte empresarial, consistent en un ordinador portàtil i un reportatge a la TV local per al projecte ESTEVE Y FERRON SL, presentat per l’Albert Racaj i Sílvia Esteve; un segon premi en la categoria millor projecte empresarial, un reportatge a la TV local, va recaure en el projecte ISOBARA PROJECTES GRÀFICS I AUDIOVISUALS, de Jordi Rovira, i el premi a la idea de negoci més creativa va ser per a SOLARTECH, presentada per Alba Martínez i Paola Charnet, alumnes de l’IES Alt Penedès.

La cloenda de la jornada va ser a càrrec de Pere Regull, alcalde de Vilafranca, que va animar a tots els presents a seguir endavant amb els seus projectes empresarials i va desitjar-los mots èxits.

La Jornada de l’emprenedor s’emmarca dins del Programa CREAJOVE que, promogut pel Centre Àgora i amb la col•laboració de Caixa Penedès, de l’ADEG, de la JCI de Vilafranca, d’UVIPE i de la UEP, té com a objectiu principal el promoure la iniciativa emprenedora i la creativitat entre els joves de la comarca. Enguany s’han dut a terme 14 tallers de generació d’idees que s’imparteixen en 10 centres d’ensenyament secundari, amb la participació de més de 270 alumnes.

Comentaris