Raimon Gusi i Llorenç Casanova ja són regidors vilafranquins

27/05/2009 - 11:09h

altDimarts al vespre es va realitzar una sessió ordinària del ple de Vilafranca. Tot i durar prop de dues hores, tan sols s’havien de tractar 8 punts a l’ordre del dia. El que primer es va dur a terme van ser les preses de possessió dels regidors Raimon Gusi (CiU) i Llorenç Casanova (CUP), que substitueixen Figueres i Amatller, respectivament. Els dos van prometre el seu càrrec per imperatiu legal.Gusi assumirà les regidories de Cultura i de Política Lingüística. També és nomenat president del consell rector de l’organisme autònom municipal “Patronat del Teatre de Cal Bolet”, president del Consell Municipal de la Festa Major i president de la Comissió interdepartamental de seguiment del Reglament per a l’ús de la llengua catalana.

El segon punt va ser l’aprovació per unanimitat d’una ratificació dels acords pel que fa a la transformació en SA de l’AIE Gestió Integral d’Aigües de Catalunya. El quart punt va ser l’aprovació definitiva d’una modificació del pla parcial del sector industrial Domenys I per admetre l’ús d’un restaurant. Aquest punt es va deixar sobre la taula ja que els grups no tenien massa clar diverses coses com ara temes d’aparcament i l’ús exacte d’aquest restaurant.
Seguidament es va aprovar l’inventari de patrimoni de l’entitat i dels organismes autònoms, corresponent al 2008. També es van aprovar tres substitucions en organismes, comissions i consells municipals proposades pel grup d’ICV-EUiA.
Ja en l’apartat de mocions la primera que es va aprovar va ser la presentada per ICV de creació d’un Fons Local Antricrisi 2010 destinat a sufragar la despesa corrent dels governs locals. A més la moció demana un finançament municipal més just.La moció es va aprovar amb els vots a favor de CiU, PSC, PP i ICV, els dos vots en contra de la CUP i l’abstenció d’ERC. Quelart va justificar la seva abstenció dient que “entenem el sentit de la moció però el que cal és millorar el finançament dels ajuntaments directament”.
Per part de la CUP, Xavier Navarro va apuntar que “no volem anar a pidolar a Madrid sinó el que cal és una independència dels Països Catalans. No volem demanar diners a un govern que no ajuda les famílies però sí té diners per ajudar a qui compra cotxes”.
Finalment, ja en l’apartat de precs i preguntes, Xavier Navarro va preguntar “quin cost havia tingut la carta oberta a Vilafranca que Romero havia enviat a totes les cases quan encara era alcalde” i a més va demanar que “donessin els números i es plantegés si cal que sigui el PSC qui la pagui”. Regull va dir que informaria els partits del tema.
Un dels moments més tensos va ser quan Francisco Romero va preguntar a la regidora Maria Josep Tuyà “com pot ser que estigui al 100% a l’Ajuntament on treballava abans i se l’hagi donat d’alta a Vilafranca en un 80%. Està a un 180% de dedicació i retribució com una consellera”.
Tuyà li va respondre que en aquests moments “he demanat reducció de jornada on treballo i no estic cobrant el que vostè diu, però gràcies per l’interès”. Romero, però, no ho va veure clar i afirma que és una irregularitat “que se l’hagi donat d’alta en un 80% abans de tenir un certificat de compatibilitat de l’altra feina”.

També et pot interessar

Comentaris