Demanen 20 anys de presó per l’acusat de matar la seva dona llançant-la per una finestra

26/05/2009 - 16:01h

Un tribunal popular jutja, des d’aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona, Leonardo T.C., un bolivià de 39 anys acusat de maltractar la seva dona i haver-la mort durant una discussió llançant-la per una de les finestres del pis de Vilafranca on vivien i on van celebrar una festa la nit del 20 al 21 d’agost de 2006.

El fiscal demana que el jurat el declari culpable i el magistrat el condemni a vint anys i mig de presó pels delictes de violència domèstica i assassinat amb traïdoria, en entendre que la víctima estava beguda, era d’estatura baixa i el processat va barrar-li el pas, circumstàncies que li van impedir defensar-se o fugir.
Maltractaments
El fiscal explica en el seu escrit d’acusació que, uns tres mesos abans de la nit dels fets, Leonardo va maltractar la seva dona, tot i que aquesta no el va denunciar mai. Durant una discussió, va pegar-li diverses vegades per tot el cos, causant-li nombrosos hematomes.
La nit dels fets, Leonardo va anar més enllà. L’acusació pública sosté que el processat i la seva dona van discutir per motius econòmics i gelosia un cop va acabar la festa que havien celebrat al seu pis, on convivien amb tres persones més. De sobte, el processat va empentar la víctima per la finestra i va llançar-la al buit. A causa de l’impacte contra la calçada i la vorera, la dona va patir diverses fractures a la cama dreta, al nas i al crani que van provocar-li un traumatisme cranioencefàlic mortal.
Sota efectes de l’alcohol
Leonardo ha explicat que aquella nit estava molt begut i ha admès que va mantenir una discussió ‘lleu’ amb la seva dona però ha negat haver-la agredit mai i encara menys haver-la llançat al buit. En aquest sentit, ha afegit que va deixar estar la víctima quan aquesta va llançar-li un mòbil i un quadre, i ella va continuar discutint amb els seus companys de pis.
Minuts més tard, va anar a parlar amb ella a l’habitació que compartien i en no trobar-la allà va anar al dormitori d’una de les seves companyes de pis. L’acusat ha dit que va ser aleshores quan va mirar per la finestra i va veure la seva dona a terra, va baixar i va demanar ajuda.
No obstant, el fiscal ha recordat que Leornardo va confessar el crim a la policia quan li van prendre declaració l’endemà, a la qual cosa l’acusat s’ha limitat a dir que encara estava begut i molt alterat per tot el que havia vist.

També et pot interessar

Comentaris