La coral Amistat de la Ràpita celebra el 25è aniversari

25/05/2009 - 13:20h

Diumenge es va celebrar a la Ràpita el 25è aniversari de la Coral l’Amistat. Cinc corals, la Coral “l’Oliu Toulegenc”, de França, el Cor” l’Espiga” de Cubelles, la Coral “la Girada” de Vilafranca, la Coral Infantil “la Bombeta Màgica” de la Ràpita i la Coral l’Amistat, es trobaren al Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc per a oferir un concert polifònic per commemorar aquest aniversari.

L’acte s’inicià amb un homenatge del CCRR a la Coral l’Amistat, un recorregut a patir d’imatges i música pels 25 anys de trajectòria de l’agrupació i amb diverses referències al Cor de Caramelles, l’origen del moviment coral a la Ràpita, que es remunta a principis del segle XX.
Després de les diverses actuacions de les corals convidades, la coral amfitriona, “l’Amsitat” fou dirigida per Gregori Martínez, Lluís Parellada i Joan Rafecas, qui en diversos moments han estat al capdavant d’aquesta agrupació. Un cant comú amb els més de 150 cantaires participants a l’acte va cloure el concert, que va posar el punt i final amb un homenatge, amb forma de poema, al paper de les dones dins l’agrupació, un treball escrit de l’actual director, Gregori Martínez.
Un cop acabat l’acte, hi hagué un aperitiu per als assistents, que va donar pas un dinar de germanor a plaça de Ramon Cabré. El ball de tarda amb el conjunt Quartz va cloure els actes d’aquest diumenge.
Les diverses activitats va comptar amb el suport i la presència de diversos representats de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, el Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc i la Federació de Cors de Clavé.
Els actes de celebració d’aquests vint-i-cinc primers anys de l’agrupació tindran la seva continuïtat aquest estiu dins els actes de les festes de Sant Domènec, a primers d’agost, data en la qual la Coral l’Amistat serà l’encarregada de glossar el pregó de Festa Major

També et pot interessar

Comentaris